Altın fiyatlarında rekor düşüş

 Altın fiyatları Aralık 2008'den bu yana görülen en sert güniçi düşüşü gördü. Altını bırakıp borsa rallisine giren yatırımcılar fiyatları tepe taklak etti. Cuma günü 1.477 dolar ile son iki yılın en düşük seviyesine yakın seyreden altın fiyatları, bu nokt

Altın fiyatlarında rekor düşüş

 

Altın fiyatları Aralık 2008'den bu yana görülen en sert güniçi düşüşü gördü.
 
Altını bırakıp borsa rallisine giren yatırımcılar fiyatları tepe taklak etti. Cuma günü 1.477 dolar ile son iki yılın en düşük seviyesine yakın seyreden altın fiyatları, bu noktadan gelen satışlarla 33 dolar birden düşerek 1.444,99 dolara geriledi. Önceki seanstaki kayıplar yüzde 5'i bulurken, bugünkü seansta altın yüzde 2,29 kayıpla seyrediyor.
 
'DÜŞÜŞ DEVAM ETMEZ'
 
Singapur'dan bir yatırımcı, altının 1.500 dolar psikolojik sınırının altına gerilemesine piyasaların tepki verdiğini, düşüş trendinin uzun soluklu olmayacağını düşündüğünü söyledi.
 
YÜZDE 11 DEĞER KAYBETTİ
 
Son 12 yıl art arda yükselen altın fiyatları 2013 başından bu yana yüzde 11 değer kaybetti. Borsalardaki ralli, yatırımcıların portföylerindeki altını satarak daha riskli ve yüksek kazançlı hisselere yönelmesine neden oluyor.
 
KAPALI ÇARŞIDA ALTIN FİYATLARI
 
Çeyrek altın, 138 lira alış, 150 lira satış
 
Cumhuriyet Altını, 560 alış, 600 satış

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler