Altın fiyatları rekor kırıyor

Uluslararası piyasalarda üç gündür rekor kıran altının ons fiyatı bugün 1.058 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.Önceki gün 1.033,9 dolarla geçen yıl Mart ayından bu yana en yüksek seviyesine çıkan altının ons fiyatı, dün 1.048,4 dolara, bu

Altın fiyatları rekor kırıyor

Uluslararası piyasalarda üç gündür rekor kıran altının ons fiyatı bugün 1.058 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

Önceki gün 1.033,9 dolarla geçen yıl Mart ayından bu yana en yüksek seviyesine çıkan altının ons fiyatı, dün 1.048,4 dolara, bugün de 1.058 dolara yükseldi.

Piyasa uzmanları, ABD dolarının değeri düşük olduğu sürece altın fiyatlarının daha fazla yükselme potansiyeli taşıdığını düşünüyorlar. Ancak, fiyatlardaki bu artışın bir köpük olabileceği endişeleri de bulunuyor.

Singapur'da Phillip Futures'dan uzman Adrian Koh, ''Yatırımcılar, dolardaki değer düşüklüğüne tedbir olarak altına dönüyor'' dedi.

ABD'de ekonominin toparlanması nedeniyle yüksek enflasyon olasılığı, doların değerinin düşük olması, Noel ve Hindistan'da Diwali ya da Işık Festivali olarak bilinen festival yaklaşırken Ekim-Aralık döneminde mücevhere olan talebin artması gibi unsurlar altının fiyatını artırıyor.

Bu yıl 17 Ekim'de başlayacak bu festivalde Hindistan'da ve dünyanın başka yerlerindeki Hintliler arasında altına olan talep güçlü oluyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi