Altın fiyatları fırladı

Bloomberg'ün haberine göre; spot altın, Singapur saati ile 10:42'de ons başına 1,351.88 dolara gelmeden önce, en az yüzde 0.2 yükseldi ve tekrar düştü.Fiyatlar, ekonomik verilerin Fed'in aylık varlık alımlarına devam edeceği durumunu desteklemesi ile birl

Altın fiyatları fırladı

Bloomberg'ün haberine göre; spot altın, Singapur saati ile 10:42'de ons başına 1,351.88 dolara gelmeden önce, en az yüzde 0.2 yükseldi ve tekrar düştü.

Fiyatlar, ekonomik verilerin Fed'in aylık varlık alımlarına devam edeceği durumunu desteklemesi ile birlikte, 25 Ekim'de 1,356.51 dolara kadar çıkarak 20 Eylül'den bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Altın bu yıl, ekonomideki iyileşme ile birlikte, Fed'in aylık 85 milyar dolar olan varlık alımlarını azaltacağı beklentisi ile yüzde 19 düştü. Önceki toplantıda beklenmedik bir şekilde varlık alımlarına aynı hızda devam etme kararı almalarının ardından 29-30 Ekim'de yeniden bir araya gelecek olan Fed yetkililerinin, Bloomberg'in 17-18 Ekim'de düzenlediği ankete katılan 40 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, varlık alımlarını ilk defa Mart ayında azaltacak. Geçen ay düzenlenen ankette, Fed'in varlık alımlarını Aralık ayında yavaşlatması bekleniyordu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler