Alman medyasından Türkiye'ye övgü

 Ülkenin en yüksek tirajlı gazetesi Bild, internet sitesinde yayınladığı haberde, Türkiye ve Türk ekonomisine övgü dolu ifadeler kullandı... Kredi derecelendirme kuruluşu Moodys'in Türkiye'nin notunu yükselttiğine vurgu yapılan haberde ayrıca, Dünya Banka

Alman medyasından Türkiye'ye övgü

 

Ülkenin en yüksek tirajlı gazetesi Bild, internet sitesinde yayınladığı haberde, Türkiye ve Türk ekonomisine övgü dolu ifadeler kullandı...
 
Kredi derecelendirme kuruluşu Moodys'in Türkiye'nin notunu yükselttiğine vurgu yapılan haberde ayrıca, Dünya Bankası'nın Türkiye'deki büyüme oranını yüzde 4'ün üzerinde öngördüğü ifade edildi.
 
Bunlara etken olarak genç nüfus oranının ve GSYH'nin gittikçe artması gösterildi.
 
Büyüyen İstanbul'un olimpiyatlar için de aday olduğunu belirtilen haberde Türkiye'de yabancı firma sayısının gittikçe artmaya devam ettiği ve bunların önemli noktalara geldiği, Türkiye'nin ihracatının sene başında yüzde 14 arttığına işaret edildi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın istikrarlı ekonomik büyüme için mutlu olduğu ifade edilen haberde geçmişte kararlı reformların hayata geçirildiğine vurgu yapıldı.
 
2000'li yılların başında IMF ve Dünya Bankası'ndan alınan kredilerle hayatta kalan bir ekonomiye sahip olan Türkiye'nin değişen iktidar sonrası kararlı ve sert reformlarla krizi fırsata çevirdiği anlatılan haberde sosyal sistem ve finans sektöründe ciddi atılımlar yapıldığı belirtildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi