"AKP siyasette de sınıfta kaldı"

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Genel Sekreteri Emirali Şimşek, ''AK Parti Hükümetinin ekonomide olduğu gibi siyasal alanda da sınıfta kaldığını'' savundu. Şimşek, KESK Trabzon lokalinde düzenlediği basın toplantısında, Amerika'dan başlaya

"AKP siyasette de sınıfta kaldı"

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Genel Sekreteri Emirali Şimşek, ''AK Parti Hükümetinin ekonomide olduğu gibi siyasal alanda da sınıfta kaldığını'' savundu.

Şimşek, KESK Trabzon lokalinde düzenlediği basın toplantısında, Amerika'dan başlayarak tüm dünyaya yayılan ekonomik krizin, Türkiye'yi de şiddetli biçimde etkilemeye başladığını öne sürdü.

Ücretli ve dar gelirlilerin yaşamının, krizin etkisiyle daha da zorlaşacağını savunan Emirali Şimşek, ''Halkımızın içinde bulunduğu geçim sıkıntısına rağmen AK Parti Hükümeti, krizin tüm faturasını bir kez daha emekçi ve yoksul kesimlere ödetmeye çalışıyor. Krizden çıkışın tek yolu emek yanlısı politikalardır'' dedi.

Fiyat artışlarının, AK Parti'nin gizleyemeyeceği bir düzeye geldiğini ileri süren Şimşek, şöyle dedi:
''Türkiye İstatistik Kurumunun eylül ayı itibariyle açıkladığı yıllık enflasyon yüzde 11 düzeyindeyken, gündelik yaşamda karşı karşıya kaldığımız hayat pahalılığı bununla kıyaslanamayacak kadar yüksektir. Bir yılda bakliyattaki fiyat artışı yüzde 63, elektrikteki yüzde 57 ve doğal gazdaki fiyat artışı yüzde 40 oranında olmuştur. 1 Kasımdan itibaren doğal gaza yüzde 15 oranında zam yapmak istiyorlar.''

Emirali Şimşek, ''AK Parti'nin sosyal yıkım yasalarının da hayatı olumsuz etkilemeye devam ettiğini'' iddia ederek, ''Başta KESK olmak üzere toplumun büyük çoğunluğunun tepkisine rağmen yürürlüğe sokulan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası yasası 1 Ekimden bu yana gündelik yaşamımızda etkilerini göstermeye başladı. Hastane kapılarında alınmaya başlayan katılım payları ve emekli maaşlarındaki görece düşüşler, önümüzdeki dönemde yaşayacağımız sorunların habercisidir'' dedi.

Ekonomik sarsıntıya rağmen AK Parti Hükümetinin, geniş toplumsal kesimlerin ekonomik durumunu düzeltecek adımları atmadığını savunan Şimşek, ekonomik krizden en fazla mağdur olan ücretli ve dar gelirli kesimleri gözeten sosyal ve ekonomik program uygulamaya konulmadığı takdirde, önümüzdeki günlerde krizin toplumsal sonuçlarının daha da büyüyeceğini ifade etti.

Emirali Şimşek, ''AK Parti Hükümetinin ekonomide olduğu gibi siyasal alanda da sınıfta kaldığını'' iddia ederek, şunları söyledi:
''6 yıldır iktidarda bulunan AK Parti, bu dönemde Türkiye'nin hiçbir sorununa kalıcı çözüm üretememiştir. Türkiye'nin en önemli gündemlerinden biri olan Kürt sorununun çözümü ve çatışmalarının sona erdirilmesi için gereken adımları atma cesareti gösterememiştir. Tıpkı bundan önceki hükümetler döneminde olduğu gibi sorunun sadece askeri yöntemlerle çözülebileceği yanılgısıyla hareket edilmiştir. Bu yanlış tutum, sorunu çözmediği gibi çatışmaları ve ölümleri de beraberinde getirmiştir.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi