Akbil uyanıklarına dikkat!

Akbil, bu ayın sonunda kullanımdan kalkarak İstanbulkart'a dönüşecek. Bu dönüşüm için de İstanbullulardan ücret alınmayacak. Ancak şikâyetler gösteriyor ki, bazı uyanık bayiler vatandaştan para talep ediyor. İBB, "Akbil değişiminde kesinlikle ücret vermey

Akbil uyanıklarına dikkat!
Akbil, bu ayın sonunda kullanımdan kalkarak İstanbulkart'a dönüşecek. Bu dönüşüm için de İstanbullulardan ücret alınmayacak. Ancak şikâyetler gösteriyor ki, bazı uyanık bayiler vatandaştan para talep ediyor. İBB, "Akbil değişiminde kesinlikle ücret vermeyin" diye uyarıyor.
 
İstanbul'da toplu taşıma araçlarında kullanılan Akbil, ay sonundan itibaren yerini tamamen İstanbulkart'a bırakacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, vatandaşların AKBIL'lerini, 2 bin İstanbulkart yükleme bayisinden, 22 başvuru merkezinden, 60 İETT gişesinden ve mobil başvuru merkezinden "ücretsiz olarak" değiştirebileceği belirtildi.
 
Vatandaşlardan gelen şikâyetlerde, bazı bayilerin değiştirme ücreti talep ettiği aktarılan açıklamada, AKBİL'i değiştirirken sorun yaşayanların, hemen 153 çağrı merkezine bildirimde bulunmaları da istendi. Büyükşehir Belediyesi'nin açıklamasında, değiştirme sırasında ücret aldığı tespit edilenlerin bayiliklerinin aynı gün iptal edildiği de kaydedildi. Açıklamada, 250 bin AKBİL kullanıcısından 50 bininin İstanbulkart'a geçiş yaptığı da vurgulandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi