Akaryakıtta bomba bir uygulama

Gümrük Müsteşarlığı tarafından hazırlanan yasa taslağı, petrol sektöründe bomba etkisi yaratacak. Düzenleme hayata geçirilirse rafineri, dağıtım şirketi ya da bayide yapılacak denetimde ‘marker’ düzeyi düşük ya da markersiz ürün bulunursa işletme, açılaca

Akaryakıtta bomba bir uygulama

Gümrük Müsteşarlığı tarafından hazırlanan yasa taslağı, petrol sektöründe bomba etkisi yaratacak. Düzenleme hayata geçirilirse rafineri, dağıtım şirketi ya da bayide yapılacak denetimde ‘marker’ düzeyi düşük ya da markersiz ürün bulunursa işletme, açılacak dava sonuçlanıncaya kadar mühürlenecek ve faaliyetleri durdurulacak. Düzenleme, Akaryakıt Kaçakçılığını Önleme Komisyonu’nun son toplantısında gündeme geldi. Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, rafineri, dağıtım şirketi ya da bayide yapılacak bir denetimde markersiz ürün çıkarsa ilgili işletmenin mühürlenmesi yönünde bir öneride bulundu. Komisyon bu öneriyi benimsedi.

UYGULAMA NASIL?

Halen denetim ekipleri; rafineri, dağıtım şirketi ya da bayide denetim yaptığında, yalnızca markersiz (düşük düzeyli dahil) tankı, depoyu ya da pompayı mühürlüyor; bu gerekçeyle tüm şirketin faaliyetleri durdurulmuyor. Enerji uzmanları, taslağın köklü bir düzenleme getirdiğine işaret ederek, “Diyelim ki bir rafineride tanklarda marker düzeyi düşük ürün bulundu. Bu durumda sadece bu tank mühürlenmeyecek. Rafineri dava bitene kadar tümüyle kapatılacak” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler