Afrika'dan Trabzon'a heyet

Haber61 – Haber Merkezi -  Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Ekonomiden sorumlu 1. Sekreteri Jonathan David Passmoor, Ticaret Müşaviri Yardımcısı Sultan Onacak ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Dış İlişkiler Sorumlusu Hakan Savaş Trabzon Arsi

Afrika'dan Trabzon'a heyet

Haber61 – Haber Merkezi -  Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Ekonomiden sorumlu 1. Sekreteri Jonathan David Passmoor, Ticaret Müşaviri Yardımcısı Sultan Onacak ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Dış İlişkiler Sorumlusu Hakan Savaş Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesine ziyaret ederek incelemelerde dulundu.

Arsin Organize Sanayi Bölge Müdürü Hakkı Yazıcı “ Bölgemiz 1985 yılında kurulmuş ve 1993’te sanayicilere arsa tahsisleri yapılmaya başlanmıştır. 2003 yılında ise genel kurulumuzu yaparak müteşebbis heyetten, sanayicilerin yönetimi devraldığı Yönetim Kuruluna geçilmiştir. Bugün bölgemizde yaklaşık 5000 kişi istihdam edilmektedir. Bölgede 91 fabrikada, 16 farklı sektörde üretim yapılmakta ve 400 milyon dolarlık ihracat sağlanmaktadır.” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Alemdaroğlu ise “ Trabzon Arsin OSB olarak Doğu Karadeniz Bölgesinde faaliyet gösteren OSB’ler arasında gerek alt yapı, gerek üst yapı hizmetleri arasında öncü konumdayız. Bugün, 1500’ ü kadın olmak üzere yaklaşık 5000 kişi Bölgemizde istihdam edilmektedir. 2014 yılı ithalat ve ihracat rakamları ise Ülkemizin cari açığının kapanmasında Bölgemiz sanayicilerinin de büyük katkısı olduğunu göstermektedir. 2014 yılı rakamlarına göre Bölgemizden yaklaşık 400 milyon dolar ihracat ve 15 milyon dolar ithalat yapılmıştır. Tüm bu rakamlar Bölgemizin ve üretmeyi seven Trabzon insanının bir başarısıdır. Bölgemizi nasıl daha üst sıralara taşıyabiliriz, ihracatı, istihdamı nasıl artırabiliriz soruları burada üretim yapan sanayici arkadaşlarımın da öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır. Yakaladığımız başarı grafiğini daha yükseklere taşıma arzusundayız” Şeklinde konuştu.

Toplantıda söz alan Jonathan David Passmoor, Bölgenin coğrafya itibariyle zorluğuna dikkat çekti. Passmoor, “İthalat ve ihracat yapmak için bölge zor bir konumda, boğazlar kullanılarak ticaret yapılması gerekiyor. Tüm zorluklara rağmen bahsi geçen rakamların gerçek bir başarı olduğunu düşünüyorum. Özellikle ihracat rakamınız ithalata göre oldukça fazla.”ifadelerine yer verdi. Passmoor “Sanayi bizler için çok önemli. OSB’lere büyük önem veriyoruz. Artık güvenlikle ilgili sorunlarımız yok ve Türkiye’nin 1980’lerde yaptığını şimdi biz gerçekleştirmek istiyoruz.”dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi