Açlık sınırı yükseliyor

Memur-Sen, Kasım ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 873, yoksulluk sınırının ise 2 bin 343 liraya yükseldiğini bildirdi. Memur-Sen'den yapılan açıklamada, Ekim ayında 4 kişilik bir ailenin 869 lira olan açlık sınırının, Kasım ayında 873 liraya,

Açlık sınırı yükseliyor
Memur-Sen, Kasım ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 873, yoksulluk sınırının ise 2 bin 343 liraya yükseldiğini bildirdi.

Memur-Sen'den yapılan açıklamada, Ekim ayında 4 kişilik bir ailenin 869 lira olan açlık sınırının, Kasım ayında 873 liraya, Ekim ayında 2 bin 332 lira olan yoksulluk sınırının ise 2 bin 343 liraya çıktığı belirtildi.

Açıklamada, kış mevsiminin başlamasıyla, yaz sebze ve meyvelerinin fiyatlarında rekor artış yaşandığı, en dikkat çeken artışın yüzde 41.49'luk oranla kabakta olduğu belirtildi.

Kabaktaki artışı yüzde 29.66'la salatalık, yüzde 28.79'la dolmalık biber, yüzde 28.7 artışla fasulye, yüzde 23.97'lik artışla patlıcan ve yüzde 23.66'lık artışla çekirdekli üzümün izlediği ifade edilen açıklamada, buna karşılık kış meyvelerinin fiyatlarındaki düşüşün sürdüğü, sıkmalık portakalın yüzde 27.16 oranında ucuzladığı, bunu lahana, balık ve limonun izlediği kaydedildi.

Ekim ayına göre giyim fiyatlarında ortalama yüzde 4.65'lik artış yaşandığı belirtilen açıklamada, Ekim ayına göre en göze çarpan artışın kaban ve çizme fiyatlarında olduğu vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler