Açlık Sınırı 622 YTL

Konfederasyon tarafından her ay düzenli olarak yapılan hesaplamalara göre, 4 kişilik ailenin açlık sınırı bu ay, geçen aya göre yüzde 0.18 azalarak 622 YTL 25 YKr'ye geriledi.4 kişilik ailenin gıda harcamalarının yanı sıra, kira, ulaşım, giyim, eğitim, kü

Açlık Sınırı 622 YTL

Konfederasyon tarafından her ay düzenli olarak yapılan hesaplamalara göre, 4 kişilik ailenin açlık sınırı bu ay, geçen aya göre yüzde 0.18 azalarak 622 YTL 25 YKr'ye geriledi.
4 kişilik ailenin gıda harcamalarının yanı sıra, kira, ulaşım, giyim, eğitim, kültür gibi temel ihtiyaçları için harcaması gereken asgari tutarı ifade eden yoksulluk sınırı ise aynı dönemde 2 bin 30 YTL 49 YKr'den 2 bin 26 YTL 87 YKr'ye düştü.

Bu yılın ilk 7 ayı itibariyle gıda harcaması tutarındaki artış yüzde 1,14, son 12 aylık artış yüzde 8,53 oldu.

Gıda harcamasındaki yıllık ortalama artış yüzde 11,68 hesaplanırken, bu oranın geçen yıl yüzde 7,18 düzeyinde olduğuna işaret edildi.
Türk-İş'in konuyla ilgili değerlendirmesinde, ''Ülkenin önemli bir kesiminin yaşam şartları 'insan onurunun gerektirdiği' düzeyin oldukça gerisinde bulunuyor'' denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi