ABD'den vize müjdesi!

İstanbul ABD Başkonsolosluğu, acil ve beklenmedik bir şekilde iş için ABD’ye seyahat etmesi gereken kişilere hızlı vize kolaylığı müjdesi verdi. İş Vizesi Programı adı verilen uygulama sayesinde ABD’ye işle ilgili acil ve beklenmedik nedenlerle seyahat et

ABD'den vize müjdesi!
İstanbul ABD Başkonsolosluğu, acil ve beklenmedik bir şekilde iş için ABD’ye seyahat etmesi gereken kişilere hızlı vize kolaylığı müjdesi verdi. İş Vizesi Programı adı verilen uygulama sayesinde ABD’ye işle ilgili acil ve beklenmedik nedenlerle seyahat etmesi gereken, ancak vize başvurusuna seyahati için gerekenden daha geç bir tarihe randevu verilen kişiler bundan sonra acil randevu talep edebilecek.
 
Geçen hafta başlatılan programa, ABD Başkonsolosluğu’nun özel olarak hazırladığı internet sayfasından seyahatin ivediliğini açıklayan gerekçelerle başvuru yapılabilecek.
 
İstanbul ABD Başkonsolosluğu’nda gazetecilere programın tanıtımını yapan Vize Konsolosu Sandi Ingram, tıbbi gerekçelerle acil bir şekilde ABD’ye gitmesi gereken kişiler ve öğrencilerin de bu programdan yararlanabileceğini açıkladı. Ingram, geçtiğimiz günlerde komadaki torunlarını ziyaret etmek isteyen bir çifte başvuru yaptıktan sonra birkaç gün içinde vize sağlandığını belirtti.
Hayati önem arz eden durumların vize kolaylığı sağlanmasında öncelikli olduğunu vurgulayan Ingram, vize randevu tarihleri gitmeleri gereken tarihten daha geç olan öğrencilerin de bu programdan yararlanacağını vurguladı.
 
GELİŞEN TİCARİ İLİŞKİLER
 
Bu programın ABD ve Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin önemine işaret ettiğini belirten Ingram, ABD’nin Meksika ve Hindistan gibi az sayıdaki ülkeyle bu programı yürüttüğüne dikkat çekti. İki ülke arasında artan ticaret ve vize için yükselen talep, bu programın ortaya çıkmasında etkili olmuş.
 
ABD’deki iş ortağıyla bir sonraki hafta antlaşma imzalaması gereken işadamı ve işkadınları bu programa başvurabilirken, ABD’de meydana gelen beklenmedik bir olayı takip etmek isteyen gazeteciler de bu imkandan faydalanabilecek.
 
KAFİLEYLE GİDENE ACİL VİZE YOK
 
Sandi Ingram bu noktada, acil randevu talepleri için daha önce tahmin edilemeyecek nedenlerle seyahat etmesi gereken başvuru sahiplerine öncelik verileceğini vurguladı.
 
Son bir yıl içinde yaptığı ABD vize başvuruları reddedilen, kalabalık gruplarla birlikte seyahat etmek isteyen, konferans ve fuarlara katılmak için başvuran kişilerin acil vize randevusu alma hakkına sahip olmadığının altını çizdi. Ingram, acil randevu taleplerinin tek tek değerlendirildiğini, aciliyetinin sebebini makul gerekçelerle açıklayanlara şans tanınacağını aktardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi