ABD'de Türk silahına talep patlaması

ABD'de silah satışına yönelik kısıtlamaların gündeme gelmesi, Türk firmalarının ABD'ye gerçekleştirdiği silah ihracatını artırdı.ABD'de silah satışına yönelik kısıtlamaların gündeme gelmesi ve yasak ihtimalinin, silah satışlarını ikiye katladığı, Türk fir

ABD'de Türk silahına talep patlaması

ABD'de silah satışına yönelik kısıtlamaların gündeme gelmesi, Türk firmalarının ABD'ye gerçekleştirdiği silah ihracatını artırdı.

ABD'de silah satışına yönelik kısıtlamaların gündeme gelmesi ve yasak ihtimalinin, silah satışlarını ikiye katladığı, Türk firmalarının da Ocak–Şubat döneminde en fazla ihracatı ABD'ye gerçekleştirdiği belirtildi.
 
Ocak–Şubat döneminde Türkiye ihracatı yüzde 5,6 artarken, savunma ve havacılık ihracatı yüzde 33 yükseldi.
 
Bu yılın ilk 2 ayında sektörün ABD'ye ihracatı ise, yüzde 38 oranında arttı.
 
Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği (SSI) Başkanı Latif Aral Aliş , ''Bugün ABD'de bir çakı almak için bile sıra bekleniyor. Türk firmaları talebi karşılamak için tam kapasite çalışıyor'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler