ABD borsaları Fed ile geriliyor

ABD hisseleri, hisselerin bir ayın en dik düşüşünü kaydetmesinin ardından, gelişen ekonomik verilerin Fed'in tahvil alımlarını önümüzdeki hafta azaltacağı söylentilerini artırması ile düşüşü üçüncü güne taşıdı.Oracle Corp., RBC Capital Markets LLC tarafın

ABD borsaları Fed ile geriliyor

ABD hisseleri, hisselerin bir ayın en dik düşüşünü kaydetmesinin ardından, gelişen ekonomik verilerin Fed'in tahvil alımlarını önümüzdeki hafta azaltacağı söylentilerini artırması ile düşüşü üçüncü güne taşıdı.

Oracle Corp., RBC Capital Markets LLC tarafından hisse notunun düşürülmesi ile yüzde 3.1 geriledi. Lululemon Athletica Inc. dördüncü çeyrek kâr tahmininin analist beklentilerinin atlında kalmasıyla yüzde 11 düştü. Facebook Inc. ise gelecek hafta Standard & Poor's 500 Endeksi'ne katılacağının açıklanmasıyla yüzde 3.2 kazanç sağladı.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.2 kayıpla New York saati ile 10:33'te 1,778.41 puan oldu. Dow Jones endeksi ise 66.02 puan, yani yüzde 0.5 gerileyerek 15,766.21 puanda. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalama ile aynı çizgide seyretti.

Huntington Asset Advisors şef yatırım yöneticisi Randy Bateman, "Son zamanlarda oldukça iyi birçok veri gördük ve bununla birlikte piyasa 2013 yılında yaşadığı coşkuyu hazmetmeye başlıyor. Bunun nedeni Fed Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) önümüzdeki hafta bu iyi verilerin ekonominin tahvil alımlarını azaltmayı destekleyecek kadar güçlü olup olmadığını değerlendirecek olması olabilir" ifadelerini kullandı.

S&P 500 Endeksi 9 Aralık'taki zirve rekorunun ardından dün, bütçe görüşmelerinde anlaşma sağlanması ile Fed'in teşvikleri beklenenden daha erken azaltacağı söylentilerinin çoğalması ile, iki günlük kayıplarını yüzde 1.5'e çıkardı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi