AB ile 'fasıl' krizi büyüyor

 "Bölgesel Politikalar" faslının açılıp açılmaması kararı Pazartesi gününe kaldı. Belçika'nın başkenti Brüksel'de toplanan AB daimi temsilciler komitesi (COREPER), 26 Haziran'da açılması öngörülen "Bölgesel Politikalar" faslıyla ilgili hazırlıkları ele al

AB ile 'fasıl' krizi büyüyor

 "Bölgesel Politikalar" faslının açılıp açılmaması kararı Pazartesi gününe kaldı.


 Belçika'nın başkenti Brüksel'de toplanan AB daimi temsilciler komitesi (COREPER), 26 Haziran'da açılması öngörülen "Bölgesel Politikalar" faslıyla ilgili hazırlıkları ele alırken diğer 25 üye ülkenin onay verdiği açılışa Almanya ve Hollanda'dan itiraz geldi.

HOLLANDA SÜRE İSTEDİ

AB kaynakları, "Hollanda bu konuyu parlamentosunda, Dışişleri Bakanı'nın da katılacağı bir oturumda tartışmak için süre istedi. Almanya ise engellemekte kararlı görünüyor" dedi.

Avrupa Birliği büyükelçilerinin, "Bölgesel Politikalar" faslını açıp açmamayı gelecek hafta başında tekrar değerlendirecekleri belirtildi.

 AB DIŞİŞLERİ BAKANLARI DA GÖRÜŞECEK

Faslın açılmamasıyla ilgili nihai kararın resmi gündemde olmamasına rağmen Pazartesi Brüksel'de toplanacak AB dışişleri bakanları tarafından da ele alınması bekleniyor.

'BÜYÜKELÇİ GERİ ÇEKİLEBİLİR'

Faslın açılmaması halinde Ankara'nın sert tepki vermesi ve ilk olarak 27-28 Haziran'da Avrupa Parlamentosu'nun evsahipliğnde gerçekleştirilmesi planlanan Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu'nu iptal etmesi, Türkiye'nin AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Selim Yenel'in danışmalarda bulunmak üzere geri çekilmesi ve üst düzey ziyaretlerin askıya alınması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi