8 milyon emekliye müjde!

TBMM'de görüşülmekte olan yasa tasarısına eklenen bir madde ile kriz ortamında haciz kıskacındaki emeklilere nefes aldırılacak.

8 milyon emekliye müjde!

Emekliler haciz kıskacından kurtuluyor.

Hükümet, Genel Kurul'da görüşülen Torba Yasaya ekleyeceği yeni bir madde ile 8 milyon maaşlarına kredi kartı, kredi gibi borçlardan dolayı haciz konulması uygulamasını sona erdirecek.

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 93'üncü maddesi emekli maaşlarının nafaka ve emeklinin isteği dışında haczedilemeyeceği hükmünü düzenliyor. Ancak yasa maddesi hacze izin vermemesine karşın uygulamada icra müdürlükeri söz konusu haciz taleplerini işleme koyuyor. Bu nedenle çok sayıda emekli kredi kartı ve banka borçları nedeniyle haciz kıskacı altında bulunuyor.

İşte hükümet bu duruma fiilen de son vermek üzere 5510 sayılı yasanın ilgili maddesine ek düzenleme yapıyor. Buna göre emeklilerin onayı olmaksızın maaşlarının hiç bir şekilde haciz edilemeyeceği hükmü getiriliyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler