65 bin yeni memur alınacak

Önümüzdeki aralık ayında tam 15 bin memur alınacak. Memur alımları 2009 yılında da sürecek. Önümüzdeki yıl toplam 50 bin kişi devlette işe başlayacak. Peki başvuru şartları neler? Hangi kurumlar eleman alacak? Hükümet küresel kriz için aldığı önlem paketi

65 bin yeni memur alınacak
Önümüzdeki aralık ayında tam 15 bin memur alınacak. Memur alımları 2009 yılında da sürecek. Önümüzdeki yıl toplam 50 bin kişi devlette işe başlayacak. Peki başvuru şartları neler? Hangi kurumlar eleman alacak?

Hükümet küresel kriz için aldığı önlem paketine yeni memur alımlarını da ekledi. Özel sektörün işçi çıkarmalara başlaması moralleri bozmuştu ama Kamudan gelen bu haber işsizleri sevindirdi. Önümüzdeki ay tam 15 bin kişi devlette çalışmaya başlayacak.

ARALIK'TA 15 BİN KİŞİ ALINACAK

Krizle sarsılan Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu haber Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'den geldi. Bakan Şahin, Aralık ayında 15 bin memurun alınacağını açıkladı.

KAMU MEMUR ALIYOR

Üstelik alımlar 2009 yılında da sürecek. Bu zor günlerde "garantili işim olsun" diyenler ÖSYM'nin yapacağı ilana bakmalı. Örneğin Adalet Bakanlığı infaz koruma memuru ve zabıt katibi alacak. Ama adayların buralara başvuru yapmaları için Kamu Personeli Seçme Sınavına girmeleri gerekiyor.

KPSS'YE GİRME ŞARTI ARANIYOR

Emniyet teşkilatı polis alımına önümüzdeki yıl da devam edecek. 2009 yılında tam 15 bin kişi emniyette göreve başlayacak. Bunların 8 bin 500'ü üniversite mezunlarından seçilecek.

2009'DA 15 BİN KİŞİ GÖREVE BAŞLAYACAK

Son 6 yılda toplam 51 bin 358 kişi Emniyet'te polis memuru olarak göreve başlamıştı. Öğretmen atamalarının da önümüzdeki yıl 35 -40 bine ulaşması bekleniyor.

35-40 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI OLACAK

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, önümüzdeki yıl yükseköğretim kurumlarına 7 bin, diğer kamu kurumlarına da 21 bin yeni memur alımı için atama izni vereceklerini bildirdi.

MALİYE 28 BİN ATAMA İZNİ VERDİ

2009 yılında; ölen, emekli olan ve istifa edenlerin yerine başlayacak memurlarla birlikte alınacak toplam kamu personeli sayısı 50 bine ulaşacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi