50 bin kişi işsiz kalacak

Piyasada sabahtan bu yana konuşulan dedikodu gerçek oldu. Citigroup'tan yapılan açıklamada, küçülen ekonomi ve global şartlar nedeniyle 50 bin kişinin daha işine son verileceği bildirildi. Citigroup, yılbaşından bu yana 23 bin kişiyi işten çıkartmıştı. Yı

50 bin kişi işsiz kalacak
Piyasada sabahtan bu yana konuşulan dedikodu gerçek oldu. Citigroup'tan yapılan açıklamada, küçülen ekonomi ve global şartlar nedeniyle 50 bin kişinin daha işine son verileceği bildirildi.

Citigroup, yılbaşından bu yana 23 bin kişiyi işten çıkartmıştı. Yıl sonuna kadar tamamlanması beklenen yeni işten çıkartma operasyonları ile birlikte toplam sayı 73 bine ulaşacak.

Citigroup böylece 2007 sonuna göre işgücünün yüzde 20'sini kaybetmiş olacak.

İşten çıkartmaların ardından Citigroup'un toplam personel sayısı 300 bine gerileyecek.

Öte yandan Citigroup önümüzdeki sene masrafları da kısma kararı aldı. 2007'de masrafları 59.8 milyar dolar olan grubun bu seneki hedefi ise bu rakamı 50 milyar dolara çekmek.

Citigroup'taki bu operasyon, bankanın kârlılığı artırmak ve düşmeye devam eden hisse fiyatını desteklemek için alındı. Travelers Group ve Citicorp'un birleşip Citigroup'u oluşturduğu 1998 yılından beri ilk defa geçen hafta bankanın hisseleri tek rakamlı seviyelere gerilemişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi