50 bin emekliye 500 lira zam geliyor!

Daire başkanlarının ek göstergeleri 3600'e yükseltildi. Böylece genel müdür ve bazı grup müdürleri de yaklaşık 500 lira daha fazla emekli aylığı alacak. Yasa daha önce emekli olmuş memurları da kapsayacak. Sadettin Orhan, 50 bin emekliyi ilgilendiren yasa

50 bin emekliye 500 lira zam geliyor!

Daire başkanlarının ek göstergeleri 3600'e yükseltildi. Böylece genel müdür ve bazı grup müdürleri de yaklaşık 500 lira daha fazla emekli aylığı alacak. Yasa daha önce emekli olmuş memurları da kapsayacak.

 Sadettin Orhan, 50 bin emekliyi ilgilendiren yasa değişikliğini köşesine taşıdı.

Devlet Memurları Kanunu kapsamında Meclis'te kabul edilen değişikliğe göre, daire başkanlarının ek göstergeleri 3000'den 3600'e yükseltildi. Aslında bazı daire başkanları zaten yüksek ek göstergeye sahipti, başkanlık, genel müdürlük, üniversite daire başkanları ile bazı grup müdürleri de bunlara eklenmiş oldu. Bu düzenleme, kapsama giren daire başkanlarının bundan sonra yaklaşık 500 lira daha fazla emekli aylığı almaları anlamına geliyor.

Emekliler de yararlanacak

Yapılan değişiklik sadece şu an görevde bulunan daire başkanlarına değil daire başkanlığı yapmış emekli memurlara da yansıyacak. (5510/Geçici 4. Md. Gereği.) Geçmiş yıllarda özelleştirilen ve her biri genel müdürlük olan KİT'lerden emekli başkanlar da dikkate alındığında, zamdan yararlanacak emekli, dul ve yetim sayısının 50 bin civarında olduğu tahmin ediliyor. Emeklinin kendisine 500 liranın tamamı yansırken, dul ve yetimlere hisseleri oranında artış yapılacak.

Ayrıca Milli Güvenlik Kurulu, Milli Eğitim Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı grup müdürleri de bu düzenlemeden yararlanabilecek. Yapılan değişiklik emekli daire başkanlarının maaşını 500 lira artırırken, çalışmakta olanların maaşını 64 lira düşürecek. Zira düzenlemeyle birlikte maaştan yapılan emeklilik keseneğinde bir miktar artış yaşanacak. Başkanlık, genel müdürlük ve üniversite daire başkanları gösterge artışından yararlanırken, belediyelerde görevli daire başkanları kapsam dışında kaldı. Meclis'te kabul edilen değişiklik, cumhurbaşkanının onayıyla yürürlüğe girecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler