40 bin kişiye iş müjdesi

2015'e yeni istihdam planlarıyla giren 20 şirket 40 binin üzerinde istihdam yaratacak. En fazla işe alım üretim sektöründen gelirken perakende, finans, sağlık ve lojistik istihdamda başı çekecek.Geçen yıla göre 2015'i yüksek beklentilerle karşılayan özel

40 bin kişiye iş müjdesi

2015'e yeni istihdam planlarıyla giren 20 şirket 40 binin üzerinde istihdam yaratacak. En fazla işe alım üretim sektöründen gelirken perakende, finans, sağlık ve lojistik istihdamda başı çekecek.

Geçen yıla göre 2015'i yüksek beklentilerle karşılayan özel sektör, istihdamı da artırmaya hazırlanıyor. Perakende, finans, sağlık ve lojistik en fazla istihdam yaratacak sektörler. En çok işe alım yapan ilk 20 firma 40 binden fazla kişiye iş verecek.

İLK ÜÇTE ÜÇ FARKLI SEKTÖR

Sabah'tan Pınar Çelik Nacar'ın haberine göre; Hazırgiyim markalarını temsil eden Birleşmiş Markalar Derneği'nin verilerine göre Türkiye'de sadece perakende sektöründe bu yıl 350 bin yeni istihdam öngörülüyor. LC Waikiki tek başına 12 bin kişiyi işe alacak. Turkcell Global Bilgi ise Türkiye'nin farklı yerlerinde açtığı çağrı merkezleri ağırlıklı olmak üzere 5 bin kişilik işe alım gerçekleştirecek. Aras Kargo'nun 6 bin kişilik işe alımı ise ağırlıklı sahada çalışan mavi yakalılardan oluşacak. 6 bin kişilik istihdamda hem sirkülasyon hem de firmanın büyüme planları etkili olacak. Türk Hava Yolları (THY) bu yıl kabin ve kokpit için 2 bin, pilot olarak da 500 kişiyi işe alacak.

SATIŞ VE PAZARLAMA YİNE GÖZDE

Bankalar sirkülasyonun en yoğun olduğu sektörlerin başında geliyor. Yıl içinde toplu işten çıkarmalar da yapan bankalar artan iş yüküne paralel olarak her yıl yüksek oranlarda memur işe alıyor. Finansbank, Garanti ve Ziraat Bankası 2'şer bin kişiyi işe yerleştirecek. Satış ve pazarlama pozisyonları yine en fazla eleman açığı olan departmanlar.

YILIN İLK YARISI POZİTİF GEÇECEK

İşe alım firması Manpower'ın 2015 1. Çeyrek Raporu'na göre şirketler istihdamlarını yüzde 20 artıracak. En yüksek istihdam İç Anadolu Bölgesi'nden bekleniyor. Manpower Türkiye Genel Müdürü Reha Hatipoğlu, "Yılın ilk yarısında ekonominin büyüyeceğini ve istihdamın artacağını tahmin ediyoruz" diyor. En yüksek işe alım planı yüzde 32 ile üretime dayalı şirketlerden gelecek.

İNŞAAT VE İLAÇTA DA ARTIŞ VAR

2015'te ilaç ve inşaat sektörlerinde de yüksek işe alım planları yapılıyor. İnşaat sektöründekonut projeleri ve altyapı çalışmaları; ilaçta ise ülkeye yeni giren ve mevcut yatırımlarını artıran şirketlerle birlikte yoğun istihdam artışı öngörülüyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler