2.KEY müjdesine hazır olun!

İKİNCİ Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerinde liste sıkıntısı yaşanıyor. KEY ödeme yasasına, itirazları iki ay içinde tamamlayarak Tasfiye Halindeki Emlak Bankası'na devretmesi gereken SSK, kontrol edilmesi gereken hak sahibi sayısının 5.8 milyona ula

2.KEY müjdesine hazır olun!

İKİNCİ Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerinde liste sıkıntısı yaşanıyor. KEY ödeme yasasına, itirazları iki ay içinde tamamlayarak Tasfiye Halindeki Emlak Bankası'na devretmesi gereken SSK, kontrol edilmesi gereken hak sahibi sayısının 5.8 milyona ulaşması nedeniyle, listeleri teslim edemedi. Bunun üzerine Hazine Müsteşarlığı'na başvuran SSK, ikinci KEY ödemeleri için yeni bir yasa tasarısı hazırlanmasını talep etti. Star gazetesinin habergne göre tasarıyla, KEY ödemelerinden ortaya çıkan aksaklıkların giderilmesi planlanıyor.

İTİRAZLAR BİTMEDİ

BİRİNCİ KEY ödemelerinin tamamlanmasının ardından, hak sahiplerine itirazda bulunmaları için üç aylık süre verilmişti. Söz konusu itiraz süresi ekim ayı sonunda doldu. Bu süre içinde, kamu kurumlarından gelen itiraz dilekçesi sayısı 1.5 milyona ulaştı. İtirazların dışında, bilgileri kontrol edilmesi gereken ilk listeden kalan 4.3 milyon kişi daha bulunuyor. Bunların 1.3 milyon hak sahibi, ilk ödeme için hazırlanan listede isimleri yer almasına ve sicil numarası olmasına rağmen, vatandaşlık numarası bulunamayan kişilerden oluşuyor. 3 milyon kişi ise Konut Edindirme Yardımları listesinde hiç yer almadı.

SSK YETİŞTİREMEDİ

KEY
ödemelerine ilişkin hazırlanan yeni yasa tasarısına göre, sosyal güvenlik kurumlarının üç aylık itiraz süresinin dolmasının ardından, itiraz dilekçelerini ve daha önceki ödemeden yararlanamayan kişilerin bilgilerini iki ay içinde kontrol ederek, hesaplama için Tasfiye Halindeki Emlak Bankası'na teslim etmesi gerekiyor. Ancak, SSK, iki aylık süre içinde, ikinci ödeme için gerekli olan hak sahipleri ile ilgili kontrol işlemlerini tamamlayamadı.

EK SÜRE İSTENDİ

KONUT
edindirme yardımlarının ödemelerinde ikinci ödeme için gerekli olan hak sahibi listelerini süresi içinde yetiştiremeyen Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK), Hazine Müsteşarlığı'na bir yazı göndererek, KEY ödemeleriyle ilgili yeni bir yasal düzenleme yapılmasını istedi. SSK gönderdiği yazıyla listelerin kontrolü için ek süre istedi.

2.8 milyar ödendi

DEVLET 28 Temmuz-6 Ağustos döneminde 2 milyon 850 bin hak sahibine toplam 2.8 milyar YTL Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödedi. KEY ödemelerine itiraz eden 5.8 milyon kişinin listelerinin yeniden incelenmesi için de SSK çalışmalarına devam ediyor.

Hazine talebi inceliyor

HAZİNE Müsteşarlığı, SSK, gönderdiği yazıyı incelemeye başladı. Hazine şayet SSK'nın talebinin haklı olduğuna karar verirse yeni bir yasal düzenleme içir harekete geçecek. Uzmanlar, hükümlerin düzenlenmesi ve ek süre kararını bakanlığın vereceğini belirttiler. Hazine, yeni KEY Yasası çıkarılmasını ilişkin talebi değerlendiriyor. Düzenlemenin ise Meclis'te hızlı bir şekilde kabul edilmesi için yasa teklifi şeklinde yapılması öngörülüyor. Yeni KEY yasası ile KEY'den yararlanamayan kişilerin daha fazla yararlanması amaçlanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler