2B rayiç bedeli nasıl hesaplanacak

 Orman vasfını yitirmiş (2B) arazilerin satışına ilişkin yeni düzenlemeyle 400 metrekareye kadar olan kısım rayiç bedelin yüzde 50'si üzerinden hesaplanacak.  Maliye Bakanlığı'nın Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerlerin değer

2B rayiç bedeli nasıl hesaplanacak

 

Orman vasfını yitirmiş (2B) arazilerin satışına ilişkin yeni düzenlemeyle 400 metrekareye kadar olan kısım rayiç bedelin yüzde 50'si üzerinden hesaplanacak. 
 
Maliye Bakanlığı'nın Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerlerin değerlendirilmesine ilişkin esas ve usullerin belirlediği ''Milli Emlak Genel Tebliği'' Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi.
 
Tebliğe göre satış bedeli şu şekilde tanımlandı:
 
''Birden fazla taşınmazda hak sahibi olunması halinde yüzde 50 satış bedeli hesaplaması hak sahibinin tercih edeceği sadece bir taşınmaz için uygulanması şartıyla, hak sahiplerine doğrudan satılacak taşınmazların 400 metrekareye kadar olan kısmı için rayiç bedelin yüzde 50'sini, hak sahipliğinin devredilmesi halinde ise taşınmazın sadece 400 metrekaresi için rayiç bedelin yüzde 50'si esas alınarak ve hak sahiplerinin hisselerine oranlanmak suretiyle hesaplanacak bedeli, taşınmazın bundan fazlası ile diğer taşınmazları için rayiç bedelin yüzde 70'ini.''
 
Daha önce başvuru bedeli yatırmadan yapılan başvurular ile bundan sonra yapılacak başvurular, başvuru bedeli alınmaksızın geçerli kabul edilecek.
 
Önceki düzenlemeye göre 2B arazisinin satış bedelinin tamamı, rayiç bedelin yüzde 70'i üzerinden hesaplanıyordu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi