24 bin abone hakkında suç duyurusu

yapılan açıklamada, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak'ta kayıt dışı elektrik kullanımı ile mücadelenin hukuki alanda sürdüğü belirtildi.

24 bin abone hakkında suç duyurusu

DEDAŞ'tan yapılan açıklamada, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak'ta kayıt dışı elektrik kullanımı ile mücadelenin hukuki alanda sürdüğü belirtildi.

Yapılan kontrollerde kaçak elektrik kullandığı belirlenen 24 bin 467 abone hakkında işlem başlatıldığı kaydedilen açıklamada, 2 bin 500'ü aşkın aboneye "kaçak elektrik kullanmak" ve "mühür bozmak" suçlardan para ve hapis cezası verildiği aktarıldı.
"En çok suç duyurusu Şanlıurfa'da yapıldı"

Şanlıurfa'da bir yıl içerisinde 12 bin 200 abone hakkında kaçak elektrik kullandığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulduğu ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:
"En çok suç duyurusu Şanlıurfa'da yapıldı. Bu kentte kaçak elektrik kullandıkları için haklarında suç duyurusunda bulunulanların sayısı 6 ilin toplamının yaklaşık yarısını oluşturdu. Şirket avukatları, son bir yıllık süre içerisinde Şanlıurfa genelinde kaçak elektrik kullandıkları saptanan toplam 12 bin 200 abone hakkında savcılıklara suç duyurusunda bulundu.Bu kenti 6 bin 81 abone ile Batman, 4 bin 424 abone hakkındaki suç duyurusu ile Diyarbakır izledi. Mardin'de 964, Siirt'te 501 ve Şırnak'ta da 297 abone hakkında işlem yapıldı."
3 yıla kadar hapis istemi

"Elektrik enerjisinden karşılıksız yararlanma" suçunun sabit olması halinde kaçak elektrik kullanan kişilere 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verildiği anımsatılan açıklamada, savcılık aşamasında borcun ödenmesi halinde takipsizlik kararı verildiği ifade edildi. Yargılamanın devam ettiği sırada borcun ödenmesi halinde "hükmün açıklanmasının geriye bırakılması" kararı verildiğine değinilen açıklamada, bu suçun birden fazla işlenmesi durumunda ceza artırımına gidildiği vurgulandı.
9 bin 766 soruşturma sürüyor

DEDAŞ'ın elektrik dağıtım hizmeti verdiği bölgede kayıp kaçak oranının yaklaşık yüzde 75 olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Suç duyurusunda bulunulan 24 bin 467 aboneden 9 bin 82'si hakkında tüketim bedelleri göz önünde bulundurularak uygulanan cezai bedelleri ödedikleri için ilgili cumhuriyet savcılıklarınca takipsizlik kararı verildi. 5 bin 619 abone hakkında yargılama devam ediyor. 9 bin 766 abone ile ilgili olarak da savcılıkta soruşturmalar halen devam ediyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler