"2015 yılının büyümesi 2014’e göre daha yüksek olacak"

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “2015 yılının büyümesi 2014’e göre daha yüksek bir büyüme oranı olacak, enflasyon oranı ve cari açık oranı 2014 yılına göre daha düşük olacak” dedi. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İstanbul Ticaret Odası ( İTO) meclis top

"2015 yılının büyümesi 2014’e göre daha yüksek olacak"
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “2015 yılının büyümesi 2014’e göre daha yüksek bir büyüme oranı olacak, enflasyon oranı ve cari açık oranı 2014 yılına göre daha düşük olacak” dedi.
 
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İstanbul Ticaret Odası ( İTO) meclis toplantısına katıldı. Burada konuşma yapan Babacan, Türkiye’nin 2015’teki ekonomisi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 2015 yılının 2014 yılına göre pek çok alanda daha iyi bir yıl, daha başarılı bir yıl olacağını beklediklerini dile getiren Babacan, “2015 yılının büyümesi 2014’e göre inşallah daha yüksek bir büyüme oranı olacak enflasyon oranı ve cari açık oranı 2014 yılına göre daha düşük olacak. Orta vadeli hedefimizi açıkladığımızda 3 temel hedef ortaya koymuştuk, 3 tane en önemli hedef. Bunlardan birincisi enflasyonu düşürmek, ikincisi cari açığı düşürmek, üçüncüsü de yapısal reformlar yoluyla Türkiye’nin potansiyel büyümesini arttırmak. Bunların hepsini de ilk yıl olan 2015 yılında inşallah gerçekleştirmiş olacağız, olumlu sonuçlarını da hep beraber görmüş olacağız” şeklinde konuştu.
 
Konuşmasında yaklaşan genel seçimlere dikkat çeken Babacan, “Her seçim dönemi yüksek dozda tartışmaların olduğu ve ülke gündeminin ekonomiden başka alanlara kaydığı bir dönem. Şunu rahatlıkla ifade edebilirim ki bizim uygularımızla ilgili en küçük bir rehavet söz konusu değil. Bütün kurularımız işin başında ve ekonomi yönetimimiz günün gereği neyse o günün gerektirdiği politikaları da aynen uygulamakta” dedi.
 
“ZİRAAT KATILIM’I 29 MAYISTA AÇIYORUZ”
 
İTO üyelerinin sorularını da yanıtlayan Babacan katılım bankalarıyla ilgili olarak, “Katılım bankaları çok önemli. Kamunun katılım bankacılığına girmesi son derece önemli. Ziraat Katılım’ı 29 Mayıs’ta açıyoruz. Sırada sonra vakıf katılım var. Sayın Cumhurbaşkanımızda bizzat süreci takip ediyor sürekli baskı yapıyor haydi çabuk olun diyerek baskı yapıyor. Ziraat arkasından Vakıfbank ve nihayetinde de Halkbank katılım bankacılığına girmiş olacak. Bunların biz sektörü büyütmesini istiyoruz. Zaten yüzde 5’lik katılım bankacılığına kamunun girmesi ve o dar alana o işin hapsolması özel katılım bankalarından pay almasını kesinlikle istemiyoruz. Arkadaşlarımıza diyoruz ki siz pastayı büyütün sektörü büyütün. Kamu girecekse pastayı büyütmek için girmeli” şeklinde konuştu.
 
İstanbul Ticaret Odası’nda düzenlenen meclis toplantısına Başbakan Yardımcısı Ali Babacanın yanı sıra İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar ve birçok İTO üyesi katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi