2. KEY ödemesi rötar yapacak

KONUT Edindirme Yardımı'nda (KEY) ikinci ödemeler için hak sahiplerini belirleme süresi 2 aydan 8 aya çıkarıldı. Böylece sosyal güvenlik kurumlarının hak sahibi belirleme süresi, 28 Aralık'tan 28 Haziran'a kadar uzatılmış oldu. KEY ödemelerine ilişkin yas

2. KEY ödemesi rötar yapacak


KONUT Edindirme Yardımı'nda (KEY) ikinci ödemeler için hak sahiplerini belirleme süresi 2 aydan 8 aya çıkarıldı. Böylece sosyal güvenlik kurumlarının hak sahibi belirleme süresi, 28 Aralık'tan 28 Haziran'a kadar uzatılmış oldu. KEY ödemelerine ilişkin yasaya göre, sosyal güvenlik kurumlarının iki ay içinde, ikinci KEY ödemeleri için baz alınacak olan KEY hak sahipleri ile ilgili çalışmalarını 28 Aralık'a kadar tamamlaması gerekiyordu. Ancak, ikinci KEY ödemesinden yararlanacak kişi sayısının 58 milyona ulaşması nedeniyle SSK, hak sahipleri ile ilgili çalışmasını tamamlayamadı. SSK, bunun üzerine Hazine Müsteşarlığı'na bir yazı göndererek, sürenin uzatılmasını talep etti.

6 AY DAHA UZATILDI

TBMM'DE kabul edilen 2009 yılı bütçe tasarısı ile SSK'nın ikinci KEY ödemeleri için gerekli olan listeyi hazırlama süresi altı ay daha uzatıldı. 2009 yılı bütçe tasarısının 29'uncu maddesinde verilen bir önerge ile ikinci hak sahipleri için yasada öngörülen, 'Listeler iki ay içinde hazırlanacağına' ilişkin madde, 8 ay olarak yeniden düzenlendi. Böylece, SSK başta olmak üzere sosyal güvenlik kurumları, ikinci KEY listesi için 6 ay daha süre kazanmış oldu.

Kimler yararlanacak

İKİNCİ KEY ödemesi kapsamında hazırlanacak olan hak sahibi listesinde, birinci listede ismi yer almayan ve itiraz dilekçesi veren 1.5 milyon kişi yer alacak. Bu listede, önceki listede yer aldığı halde vatandaşlık numarası olmadığı için ödeme yapılmayan 1.3 milyon hak sahibinin isimlerinin de yer alması bekleniyor. Önceki listeye giremeyen 3 milyon hak sahibi de yine bu ödemeden yararlanması bekleniyor. Buna göre, ikinci KEY ödemesi için üzerinde çalışılan hak sahibi sayısı 5.8 milyona ulaşıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler