11 Bin İşçi Greve Gidiyor

TEKSİF Genel Başkanı Nazmi Irgat, grev hazırlıklarının tamamlandığını belirterek, “Yarın sabah saat 9'da grev açılışını Altınyıldız önünde yapacağız dedi.Tekstil sektöründe yeni toplu sözleşme döneminde anlaşma sağlanamayınca yaklaşık 11 bin tekstil çalış

11 Bin İşçi Greve Gidiyor


TEKSİF Genel Başkanı Nazmi Irgat, grev hazırlıklarının tamamlandığını belirterek, “Yarın sabah saat 9'da grev açılışını Altınyıldız önünde yapacağız dedi.

Tekstil sektöründe yeni toplu sözleşme döneminde anlaşma sağlanamayınca yaklaşık 11 bin tekstil çalışanı yarın greve başlıyor. Grev, Söktaş, Narin Tekstil, Yünsa, Levi's, Saray Halı, Kasar ve Dual, Pisa Tekstil, Altınyıldız, Bahariye, Kordsa ve Vakko fabrikalarını kapsıyor. Gelecek günlerde de yine anlaşma sağlanamazsa 9 firmada daha grev başlayacak. Böylece yaklaşık 12 bin işçi grev yapacak.

Açıklama yapan TEKSİF Başkanı Nazmi Irgat, şu ana kadar TÜTSİS ile uzlaşamadıklarını belirterek, yasal olarak yarın greve başlayacaklarını söyledi. Irgat, işyerlerinde grev hazırlıklarının tamamlandığını belirterek, “Yarın sabah saat 9'da grev açılışını Altınyıldız önünde yapacağız. Daha sonra da diğer işyerlerini ziyaret edeceğiz” dedi.

GÖRÜŞMELER SONUÇSUZ KALDI

Tekstil de yaz aylarınca boyunca sürdürülen pazarlıklarda sonuç alınamamıştı. İşçi ve işveren sendikalarının tekliflerinde geri adım atmaması ve taviz vermemesi nedeniyle görüşmeler tıkanmıştı. Yeni tekliflerle masaya oturan TÜTSİS, tekliflerine mesai, haftasonu tatilleri ve denkleştirme maddelerini de eklemişti. İşveren sendikası TÜTSİS, ilk altı ay sıfır, ikinci altı ay için yüzde 3 zam ve yeni işe girecekler için ise sıfır ikramiye teklif etmişti.

24 EYLÜL'DE GREVİN İKİNCİ AŞAMASI BAŞLAYACAK



Ücret ve ikramiye maddelerinde anlaşma sağlayamayan, TEKSİF 20 firmada greve gitme kararı almıştı. Grev 11 firmada 10 Eylül'de, 9 firmada ise 24 Eylül'de başlayacak. Yaklaşık 12 bin tekstil işçisini ilgilendiren grevin yapılması halinde sektöre zararının 3 milyar dolar olması bekleniliyor.


İşbir Sentetik, Orta Anadolu Mensucat, Öztek Tekstil, Topkapı İplik Sanayi, Tekstüre Çorap Sanayi, Akın Tekstil, Edip iplik, Her Tekstil, Modital Sanayi'de de greve 24 Eylül'de başlanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi