100 YTL 63 YTL oldu

Uluslararası piyasalardaki kriz Türk Lirası'nı kötü vurdu. Özellikle gelişmekte olan ülkelere karşı risk algılamasının değişmesi, yabancı fonların dolar talebi ve yerli tarafında dolar satışının kesilmesi, YTL'nin uzun süredir görmediği seviyelere gerilem

100 YTL 63 YTL oldu

Uluslararası piyasalardaki kriz Türk Lirası'nı kötü vurdu. Özellikle gelişmekte olan ülkelere karşı risk algılamasının değişmesi, yabancı fonların dolar talebi ve yerli tarafında dolar satışının kesilmesi, YTL'nin uzun süredir görmediği seviyelere gerilemesine neden oldu.

Dolar kuru bugün 1.70 YTL seviyesine kadar çıkarken, son 28 ayın zirvesine tırmandı.  

Doların sadece son bir aylık hareketine bakıldığında ise çok daha dramatik bir tablo ortaya çıkıyor. Eylül ayının son günlerinde 1.23'lü seviyelerde hareket eden dolar, gelinen nokta itibariyle yüzde 37 değer yitirdi.

Buna göre 1 ay önce 10 bin YTL ile 8 bin 130 dolar alınırken, şimdilerde bu rakam 5 bin 882 dolara kadar geriledi. Böylece elinde 10 bin YTL'si olan bir yatırımcının portföyü sadece bir ay içerisinde 2 bin 248 dolar erimiş oldu.

Yılbaşından bu yana olan harekete bakıldığında ise doların düşüşü yüzde 40'ı aştı. Yılbaşında cebindeki 10 bin YTL'si ile 8 bin 536 dolar alabilen vatandaş, şimdi bu para ile sadece 6 bin 60 dolar alabiliyor.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler