100 liralık fren tutmadı!

Haziran ayı sonu itibarıyla, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,8 artışla 6 milyon 235 bin 784 adet cep telefonu ithal edildi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) verilerinden yapılan hesaplamalara göre, bu yılın ilk yarısında ithal edilen ce

100 liralık fren tutmadı!
Haziran ayı sonu itibarıyla, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,8 artışla 6 milyon 235 bin 784 adet cep telefonu ithal edildi.
 
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) verilerinden yapılan hesaplamalara göre, bu yılın ilk yarısında ithal edilen cep telefonu sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,8 artış gösterdi. Geçen yıl ilk 6 ayda 5 milyon 840 bin 363 cep telefonu ithal edilirken, söz konusu rakam bu yılın aynı döneminde 6 milyon 235 bin 784'e yükseldi.
 
İthal edilen cep telefonu sayısında artışın yanı sıra yerli üretim başvurularında da artış görüldü. Yılın ilk 3 aylık döneminde yerli üretim için başvuru yapılmazken, ikinci 3 aylık dilimde 125 bin 70 yerli üretim başvurusu geldi. Yerli imalat başvuruları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,5 arttı.
 
100 LİRALIK HARÇ BİREYSEL İTHALATI ETKİLEMEDİ!
 
Cari açığı daraltmak için alınan önlemler kapsamında, yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarından 100 lira harç alınması uygulaması, bireysel ithalatı etkilemedi. Yılın ilk yarısında ''yurt dışından bireysel ithalat'' olarak tanımlanan yolcu beraberinde getirilen cep telefonu sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artış gösterdi.
 
Geçen yılın ilk 6 aylık döneminde 594 bin 468 cep telefonu yolcu beraberinde getirilirken, bu yılın aynı döneminde yolcu beraberinde getirilen telefon sayısı 661 bin 13'e çıktı.
 
6 AYDA 15,8 BİN TELEFON KAYBETTİK
 
BTK Bilgi ve İhbar Merkezine, bu yılın ilk yarısında 15 bin 834 kayıp ve çalıntı cep telefonu ihbarı yapıldı. Cep telefonunu çaldıran veya kaybedenler, 7 gün 24 saat hizmet veren BTK Bilgi ve İhbar Merkezine başvurarak cep telefonu cihazlarının kullanılmasını engelleyebiliyor.
 
Bu yılın ilk çeyreğinde, kayıp ve çalıntı ihbarı yapmak veya bilgi almak amacıyla BTK Bilgi ve İhbar Merkezini 385 bin 987 kişi aradı.
 
Söz konusu dönemde toplam 17 bin 396 telefon iletişime kapatıldı. Bloke edilen cep telefonlarının sahipleri tarafından yapılan beyanlar sonucunda ise 3 bin 770 hat tekrar görüşmeye açıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi