Ekmeğe ve Ramazan pidesine yapılan zamma isyan etti ve o soruyu sordu! “Trabzon’da neden yok”

Ortahisar Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Oktay Söğüt, ekmeğe ve Ramazan pidesine yapılan zamma isyan etti ve o soruyu sordu. “Trabzon’da Halk Ekmek neden yok?”

Ekmeğe ve Ramazan pidesine yapılan zamma isyan etti ve o soruyu sordu! “Trabzon’da neden yok”

Trabzon’da Ortahisar Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Oktay Söğüt, ekmeğe ve Ramazan Pidesine yapılan zamma isyan etti.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Söğüt, ekmeğin yüzde 25, Ramazan Pidesinin ise geçen yıla oranla yüzde 66 zamlandığını vurgulayarak “Trabzon’da halk ekmek neden yok?” diye sordu. 

Söğüt açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

TRABZON’DA HALK EKMEK NEDEN YOK?

8 liraya satılan 400 gr ekmeğimiz, iki ay önce yüzde 25 zamlanarak 10 lira olmuştu. Geçen yıl 550 gramı 10 liradan satılan Ramazan pidesi de bu Ramazan’da 500 gram olarak 15 liradan satılmaya başladı. Bir başka deyişle; bir önceki yıla göre yüzde 66 zamlanmış oldu.

Fırıncıların, girdi maliyetlerinin artışı sebebiyle bu zammı istemeyerek yapmak zorunda kaldıklarına inanıyorum. Fakat ekonomik krizle boğuşan vatandaşın, her zamla bozulan morali, Ramazan pidesine yapılan zamla biraz daha bozulmuş durumdadır.

Ekmek, pide denildiğinde de akla hemen ‘Halk Ekmek’ uygulaması geliyor. Bazı şehirlerde belediyeler ile fırıncılar arasındaki işbirliği ile birçok şehirde de belediyeler kendi üretimleriyle hem vatandaşın ekmeğe ve pideye daha ucuz ve daha sağlıklı ulaşmasını, hem de muhtaç ailelerin yıl boyunca her gün ekmek ihtiyacını sağlıyor.

Bakın; vatandaş daha ucuz ekmek alsın diye, günde 1 milyon adet ekmek üreten Ankara ve günde 2 milyon adet ekmek üreten İstanbul Büyükşehir Belediyeleri, Ramazan ayında da (fırınların 10 liraya sattığı) 300 gramlık Ramazan pidesini 5 liradan satışa sundu. Bu örnekleri her partiden, her bölgeden belediyeler için verebiliriz. Fakat Halk Ekmek uygulamasını hemen tüm il ve Büyükşehir Belediyeleri hayata geçirmişken,  ekmeğe ve pideye yapılan zamları sadece izlemekle yetinen, başta Trabzon Büyükşehir olmak üzere ilçe belediyelerimizin olması üzücü, üzücü olduğu kadar da düşündürücüdür.
Süslü püslü reklamlarla, hizmet ve yatırım duyuruları yapan belediyelerimiz bilmelidir ki; bu dönemde yapılan hiçbir yatırım, vatandaşın içine düştüğü ekonomik krize çare üretilmesinden daha önemli değildir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber