"Umudumuz sonumuz olmasın"

 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Selahattin Turan, gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelerle kıyaslandığında Türkiye'nin okuma alışkanlığının yok denecek kadar az olduğunu savundu. Turan, Akçaabat Milli Eğitim Mü

"Umudumuz sonumuz olmasın"

 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Selahattin Turan, gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelerle kıyaslandığında Türkiye'nin okuma alışkanlığının yok denecek kadar az olduğunu savundu. 

Turan, Akçaabat Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Kültürpark'ta düzenlenen ''Paydaşlarla Eğitim Sohbetleri'' etkinliğinde yönetici, öğretmen ve velilere ''Geleceğin Okulu, Umudumuz Sonumuz Olmasın'' konulu seminer verdi. 

Gelecekten kaçmanın teorik olarak mümkün olmadığını ifade eden Turan, ''Gelecek mutlaka gelecek, gelecek merkezli düşünmeyi önemsememiz gerekir. Zamanı iyi kullanmalıyız. Zamanı iyi kullanmadığınızda tükenen siz olursunuz'' dedi. 

Bilgi paylaşımının önemine dikkati çeken Turan, ''Bilgiyi biriktirenler değil, paylaşanlar kazanıyor. Dünya bilgiyi paylaşıyor. Biz de paylaşmalıyız'' diye konuştu. 

Türkiye'nin parlak geleceği için ''okuyan'' toplumun inşa edilmesi gerektiğine dikkati çeken Turan, şunları kaydetti:
     ''Yaratıcı bir Türkiye için kitap okunması zorunludur. Tüm araştırmalar yaratıcı olmanın kitap okumakla mümkün olduğunu gösteriyor. Okuma alışkanlığı kazanmadan yaratıcı bir birey olmak mümkün değildir. Kitap okuma kişinin yaşam biçimi olması gerekir. Türkiye'de öğretmen ve öğretim üyeleri gibi okumuş kesimin de kitap okuma alışkanlığı yok. Yapılan araştırmalara göre, Türkiye'de öğretmenlerin yüzde 8'i hiç kitap okumuyor. Yüzde 39'u bu konuda bilgi vermek istemiyor. Yüzde 28'i de ayda bir kitap okuyor. Öğretmenler 4 yılda sadece bir kitap okuyor. Sadece öğretmenler değil, öğretim üyeleri de okumuyor. 

Gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelerle kıyaslandığında Türkiye'nin okuma alışkanlığı yok denecek kadar azdır. Bir evde kitaplık yoksa, çocuk anne ve babasının kitap okuduğunu görmüyorsa çocuğa kitap okuma alışkanlığı kazandırmak zordur.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler