Milli Eğitim’in sır gibi sakladığı anket

Milli Eğitim Bakanlığı’nın geçtiğimiz öğretim yılının ikinci döneminde uygulamaya başladığı tabletli eğitim sisteminin 1 yıllık ilk verileri, tableti tartışmaya açacak.Gizli tutulan ankete göre tabletli eğitim “problem çözme“, “sorgulama”, “eleştirel düşü

Milli Eğitim’in sır gibi sakladığı anket

Milli Eğitim Bakanlığı’nın geçtiğimiz öğretim yılının ikinci döneminde uygulamaya başladığı tabletli eğitim sisteminin 1 yıllık ilk verileri, tableti tartışmaya açacak.

Gizli tutulan ankete göre tabletli eğitim “problem çözme“, “sorgulama”, “eleştirel düşünme” gibi becerilerde öğrencilere olumlu bir gelişme sağlamadı. İçeriği ise öğrencileri de öğretmenleri de memnun etmedi.

 Geçtiğimiz eğitim öğretim yılının 2. döneminde 17 ilde 52 okulda pilot olarak uygulanan FATİH Projesi’yle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ilk anket verilerini aldı.

 Bu öğretim yılında da öğrencilere yaklaşık 50 bin tablet dağıtılmıştı. Vatan'ın haberine göre, bakanlığın çalışmasına göre çıkan ilk veriler şöyle:

 PROBLEM ÇÖZMEK GÜÇ

 “Problem çözme becerisini ne ölçüde kazandığınızı düşünüyorsunuz” sorusuna öğrencilerin sadece yüzde 6.1’i “çok”; yüzde 25 “hiç”; yüzde 23.1’i “az”,; yüzde 30.3’ü “orta” düzeyde katkısı olduğunu beyan etti. Öğrencilerin yüzde 15.6’sı “oldukça” karşılığını verdi.

Öğretmenlerin sadece yüzde 3.5’i tabletli eğitimin öğrencilerinin “problem çözme” becerisini “çok” artırdığı görüşünde. Öğretmenlerin, yüzde 17.9’u ise “hiç” yüzde 32.9’u “az”, yüzde 30.7’si “orta”, yüzde 15’i de “oldukça” yanıtını verdi.

 BAŞARIYA KATKISI YOK

 - “Tabletle başarının arttığını” düşünen öğrencilerin oranı yüzde 15.6’da kalırken, “az katıldığını” ifade edenlerin oranı yüzde 19.3, “hiç katılmadığını” ifade edenlerin oranı ise yüzde 21.8.

 - Öğretmenlerin yüzde yüzde 22.3’ü tabletli eğitimin başarıyı hiç etkilemediği görüşünde birleşti.

 DİLİ DE ETKİLİ KULLANAMIYORUZ

- Öğrencilerin yüzde 21.7’si dili etkili kullanım açısından “hiç kazanım sağlamıyor” görüşünü dile getirdi. Öğretmenlerin de yüzde yüzde 22.1’i tabletli eğitimin “Dili etkili kullanma” becerisine “hiç” katkı sağlamadığı görüşünde birleşti.

 - Sorgulama becerisine ilişkin olarak da 4 bin öğrenciden yüzde 9.3’ü olumlu yanıt verdi. 500 öğretmenden sadece yüzde 10.1’e karşılık gelen 49’u da “sorgulama” becerisi açısından tabletin “çok” kazanım sağladığı düşüncesinde.

 TEKNOLOJİYİ ÖĞRETTİ

 - Öğrencilerin büyük çoğunluğu, tabletli eğitimin “teknoloji okuryazarlığı”na katkı sağladığı görüşünde birleşti.

 - İçeriklerinin yeterli olduğu görüşüne öğrencilerin yüzde 26.7’si “hiç” katılmazken, yüzde 24.6’sı “az katılıyorum”, yüzde 25.2’si de “orta derecede katılıyorum” yanıtını verdi. Öğretmenlerin yüzde 38.1’i içerikleri yeterli bulmadı.

 - Öğrencilerin yüzde 38.2’si ek kaynak kullanımının gerekliliğine “tamamen katılıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim