DUS sınavı ne zaman ? DUS saat kaçta? İşte merak edilenler!

Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS), başvuruları 26 Ağustos 2022 tarihinde başlamış ve 5 Eylül 2022 tarihinde sona ermişti.

DUS sınavı ne zaman ? DUS saat kaçta? İşte merak edilenler!

Sınava girecek olan öğrenciler, “DUS 2022 ne zaman, saat kaçta?” gibi aramalar yapmaya başladı. Sınav tarihi ÖSYM’nin sınav takvimi üzerinden paylaşıldı. Ekim ayında yapılacak DUS sınavının sonuçları ise 9 Kasım 2022 tarihinde açıklanacak.

İşte detaylar…ÖSYM tarafından yılda bir kere düzenlenen DUS, 2022 yılı içinde Ekim ayında yapılacak. Diş Hekimliği Fakültelerinden mezun olan ya da eğitimlerine devam eden öğrencilerin uzmanlık eğitimi almak istediklerinde girdikleri bir sınav olan DUS başvuruları 26 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında yapıldı. Peki, DUS 2022 ne zaman, saat kaçta yapılacak?

DUS 2022 NE ZAMAN?
DUS (Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitim Sınavı) ile Diş Hekimliği Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı, 16 Ekim 2022 tarihinde yapılacak. DUS adaylarının sınav günü saat 10:00’a kadar binada olmaları gerekiyor. Bu saatten sonra sınav binasına alımlar yapılmıyor. DUS 2022 saat 10:15’te başlayacak ve toplam 150 dakika sürecek.

DUS KAÇ SORU?
DUS, her sene ÖSYM tarafından yapılan, 120 sorudan oluşan (40 soru Temel Bilimler, 80 soru Klinik Bilimler), toplam 150 dakika süren bir sınavdır. DUS, sadece İstanbul, Ankara ve İzmir’de yapılmaktadır.

DUS’ta başarılı olan ve uzmanlık eğitimi almak isteyen adayların, ÖSYM’nin düzenlediği yabancı dil sınavlarından birine girmeleri ve bu sınavdan en az 50 puan almaları gerekmektedir. Bu adaylar, TIPDİL, YDS veya YÖKDİL sınavlarından birine girmek zorundadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim