Anasınıfına din dersi önerisi

Milli eğitim Bakanlığı’nın (MEB) eğitim politikalarına yön verdiği bilinen yetkili sendika Eğitim-Bir-Sen, eğitimin geleceğine dair strateji ve uygulamaların belirleneceği 19. Milli Eğitim Şûrası için hazırladığı raporunu tamamladı. Raporda sendikanın 19.

Anasınıfına din dersi önerisi

Milli eğitim Bakanlığı’nın (MEB) eğitim politikalarına yön verdiği bilinen yetkili sendika Eğitim-Bir-Sen, eğitimin geleceğine dair strateji ve uygulamaların belirleneceği 19. Milli Eğitim Şûrası için hazırladığı raporunu tamamladı. Raporda sendikanın 19. Milli Eğitim Şûrası’nda tartışmaya açacağı konular arasında çok dikkat çekici bazı başlıklar yer aldı.

MEB’den uygulamaya konulması istenecek öneriler özetle şöyle:

-Eğitim kademesinin yeterliklerini sağlamak koşuluyla okul dışı öğrenmelerin de diploma ve sertifikasyon bağlamında geçerli sayılması.

- Kur’an Kursu, görsel, işitsel sanatlar veya herhangi bir sportif branşa ilişkin kurslar kapsamında elde edilen yeterlikler ile, örgün eğitim sürecinde ders ya da sınıf muafiyeti ya da ölçme değerlendirme uygulamalarından muaf tutulma imkanı sağlanması.

- Ortaöğretim kurumları arasında yatay ve dikey geçişlere imkan veren düzenlemeler yapılması.
Manevi gelişim esas alınsın

- Sosyal bilgiler, tarih, coğrafya, hayat bilgisi, din kültürü ve ahlak bilgisi, Kuran-ı Kerim, Hz. Peygamber’in hayatı, Türkçe vb. derslerin öğretim programları özgün ve milli müfredat çerçevesinde geliştirilmesi.

- Okul öncesi dönemde çocuğun diğer gelişim alanlarıyla birlikte manevi gelişiminin de esas alınması ve din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin, okul öncesi eğitim kurumları ile ilkokulun bütün sınıflarının ders programlarında yer alması.

- Özel imam hatip okullarının açılmasının önündeki engellerin kaldırılması.

Kız ve erkeğe ayrı eğitim önerisi

- Karma eğitim mecburiyeti kaldırılarak, kız ve erkek öğrencilerin ayrı ayrı eğitim görebileceği okulların da bir seçenek olarak sunulması için gerekli düzenlemenin yapılması.

- Tüm öğrencilere eğitim kademesinin yeterliklerini sağlamak koşuluyla erken mezun olabilme imkanı sağlanması.

Alkollü işletmede staj yasak

- Anadolu Otelcilik ve Turizm meslek liselerinin öğretim programları ve ders çizelgelerinden alkollü içki ve kokteyl hazırlama dersinin çıkarılması. Staj amacıyla tesis ve kurumlara gönderilen öğrencilerin alkollü içki servisi yapılan ya da alkollü içecek hazırlanan bölümlerde staj yapmasının yasaklanması.

- Milletin manevi değerlerini güçlendiren gün ve haftaların okul içi eğitim faaliyetlerine dahil edilmesi. Bu çerçevede Ramazan ve Kurban Bayramları, mübarek gün ve geceler, Kutlu Doğum Haftası, Muharrem ayı ve Aşure günü gibi günler bu faaliyetler kapsamında programlara dahil edilmesi.

- Raporda, Dersim tartışmalarının ardından gündeme gelen seçmeli Alevilik dersi ya da din kültürü ve ahlak bilgisi dersi içerisinde yer alan Alevilik ünitesinin genişletilmesine yönelik herhangi bir öneriye ise yer verilmedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim