42 yıl sonra bir ilk

 Ülkede çalışır durumdaki son nükleer santral olan Tomari, bakım çalışmaları için kapatılacak. Hokkaido adasındaki santralde bakım çalışmalarının en az 70 gün sürmesi bekleniyor. Tomari Nükleer Enerji Santrali'nin de kapatılmasıyla ülkede çalışır durumda

42 yıl sonra bir ilk

 

Ülkede çalışır durumdaki son nükleer santral olan Tomari, bakım çalışmaları için kapatılacak. Hokkaido adasındaki santralde bakım çalışmalarının en az 70 gün sürmesi bekleniyor. Tomari Nükleer Enerji Santrali'nin de kapatılmasıyla ülkede çalışır durumda hiçbir nükleer reaktör kalmayacak.

 

NÜKLEER REAKTÖRÜN KAPATILMASINI KUTLADILAR

Yüzlerce Japon, ülkenin 50 nükleer reaktöründen sonuncusunun da kapatılacak olmasını kutladı. Ellerinde pankartlarla Tokyo parkında toplanan göstericiler, hükümetin, nükleer reaktörlerin kapatılması nedeniyle elektrik kesintisi olabileceği uyarılarından endişe etmediklerini belirtti.

 

TSUNAMİ SONRASI FELAKETE YOL AÇTI

11 Mart 2011'de meydana gelen 9.0 büyüklüğündeki deprem ve ardından oluşan tsunami, Fukuşima santralinde nükleer felakete yol açmış, ülkedeki 54 nükleer santralden 17'sinin çalışması depremden hemen sonra durdurulmuştu. Ardından tüm santraller teker teker bakım ve dayanıklılık testleri için kapatıldı. Fukuşima faciasından önce ülkenin elektrik ihtiyacının yüzde 30'u nükleer santrallerden karşılanıyordu.

 

Deprem sonrasında, Fukuşima Dai-çi nükleer santralindeki erimelerin ardından kontrol için kapatılan hiçbir reaktör yeniden açılmadı. Japonya'da nükleer reaktörlerin yeniden açılması için bölge halkının onayı gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya