Göç İdaresi Başkanlığı memur alım şartları

Göç İdaresi Başkanlığı KPSS puanına göre alım yapacağını duyurdu

Göç İdaresi Başkanlığı memur alım şartları

Göç İdaresi Başkanlığı, KPSS puan sıralamasını dikkate alınarak memur alımı yapılacağını duyurdu. Göç İdaresi Başkanlığı hangi kadrolara alım yapacak, alım şartları nelerdir? Detayları buradan öğrenebilirsiniz.

Göç İdaresi Başkanlığı'nın yayınladığı iki farklı ilanda farklı kadrolarda 34 personel alımı gerçekleştirileceği kaydedildi. Göç Uzman Yardımcısı olarak 14 kişi, İl Göç Uzman Yardımcısı olarak da 20 kişinin alınacağı açıklandı. 

Göç İdaresi Başkanlığı Genel Başvuru Koşulları; 

İki ilan da aranan şartlar, genel memur alım şartlarıyla birebir aynı olarak gösterildi. 

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak, Başvuru tarihinin son günü itibariyle geçerlilik süresi dolmamış Kamu Personeli Seçme Sınavlarından belirtilen puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan almış olmak, 01 Ocak 2018 tarihi itibariyle 35 (otuzbeş) yaşını doldurmamış (01.01.1983 ve daha sonra doğmuş olmak) ve görevini yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak gerekiyor.

Ayrıca adayların, dört yıllık üniversitelerin ilgili nölümlerinden mezun olmaları gerekiyor. Bu bölümler Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri olarak belirlendi.

Yayımlanan Göç Uzman Yardımcısı kadrosuna başvuruda bulunacak adaylar başvurularını 7 Şubat ile 16 Şubat tarihleri arasında yapılacak. İl Göç Uzman Yardımcısı kadrosu için ise başvurular 24 Ocak - 2 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

İlana başvurular ise https://www.sinav.asbu.edu.tr/ internet adresi üzerinden yapılacaktır. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem