Bir şirket daha ücretli silah taşıyacak

Türk Hava Yolları'nın ardından Pegasus Hava Yolları da ücretli silah taşıma uygulamasına başladı.

Bir şirket daha ücretli silah taşıyacak
Türk Hava Yolları'nın geçtiğimiz aylarda duyurduğu ve 2018 yılının ilk gününden itibaren başlattığı "ücretli silah taşıma" uygulaması Pegasus Havayolları tarafından başlatıldı.

Pegasus Havayolları tarafından alınan karar doğrultusunda 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren belirtilen kişiler haricinde sportif amaçlı olarak silah taşıyan herkesten 20 TL ekstra ücret alınmaya başladı. 

Bilindiği gibi Türk Hava Yolları da geçtiğimiz yıl benzer bir karar alarak 2018'in ilk gününden itibaren silah taşıma ücreti uygulamasına başlamıştı.

Pegasus tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Pegasus olarak uçmayı ekonomik ve maksimum kişi için mümkün hale getirmeye yönelik politikamızdan yola çıkarak, temel uçuş hizmetinin bedelini, tüm ekstra hizmet bedellerinden bağımsız olarak sunuyoruz. Böylece misafirlerimizin kişisel tercihlere bağlı hizmetleri, isteği dahilinde satın almasına imkan tanıyarak bilet fiyatlarımızı minimum düzeyde tutabiliyoruz.

1 Ocak 2018 tarihinden itibaren uçuşlarımızda kişisel tercihinize bağlı silah taşıma hizmeti de ekstra hizmet ücretine tabi olacaktır. Silah taşıma ücreti 20 TL’dir.

Uçuşlarında silah taşıma ihtiyacı olan misafirlerimizin, havalimanı girişindeki güvenlik kontrolü öncesindeki silah teslim noktalarına gitmeleri gerekmektedir. Bundan sonra kontuara geldiklerinde hizmet ücretini ödeyecek olan misafirler ödemelerini kredi kartı ya da nakit ödemeyle gerçekleştirebilirler. Kontuarda işlemini tamamlayan misafirlerimiz kendilerine verilen etiketle birlikte silah taşıma noktasına gelmeleri gerekmektedir.

Silah taşıma ücretlendirme uygulamasından muaf tutulacak misafirler aşağıda belirtilmekte olup bu kişiler geçerli kimlik belgelerini uçuş kayıt işlemi sırasında check-in kontuarında ibraz etmek şartıyla muafiyetten yararlanabilecektir. Aşağıda belirtilen kişiler haricindeki tüm misafirler için ruhsatlı silah ve bileşenlerinin taşınması ek ücrete tabidir. Sportif amaçlı silahların taşınması da ek ücrete tabidir.

*Havalimanları şeref salonları ve VIP salonlarından faydalanan VIP yolcular
*VIP yolcular ile birlikte seyahat eden 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun hükümleri uyarınca yetkilendirilmiş veya bu görevle kamu çalışanı olarak kadrolu çalışan korumalar
*Türk Silahlı Kuvvetleri kadrolarında istihdam edilen subay, astsubay ve uzman erbaş rütbeli personel
*Emniyet Genel Müdürlüğünün merkez ve taşra kadrolarında istihdam edilen Emniyet Hizmetleri Sınıfı personeli
*Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Teşkilatı kadrolarında istihdam edilen subay, astsubay, uzman erbaş rütbeli personel
*Milli İstihbarat Teşkilatı personeli kapsamında yer alan kadrolu memurlar ve sözleşmeli personel ile görevlendirilen Türk Silahlı Kuvvetleri kadrolu personeli
*Bedeliye Zabıtası personeli
*Köy Korucuları
*Orman Bakanlığına bağlı Orman Muhafaza Memurları
*Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlı Gümrükler Muhafaza Memurları"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem