Zigana Dağı'nda şenlik var

Geçtiğimiz yılların aksine bu yıl sadece bir gün olarak planlanan şenlik ilk olarak kardan yapılan kaide üzerindeki Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından halk oyunları gösterileri gerçekleşti

Zigana Dağı'nda şenlik var

Geçtiğimiz yılların aksine bu yıl sadece bir gün olarak planlanan şenlik ilk olarak kardan yapılan kaide üzerindeki Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından halk oyunları gösterileri gerçekleştirildi.

Şenliklerin açılış konuşmasını yapan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirilen etkinliğin zamanlama olarak uygun fakat mevsim koşulları itibarı ile bahar havasında yapıldığını belirterek, bu nedenle şenliğin yarışmalar bölümünün iptal edildiğini söyledi. Salihoğlu, 2 bin 100 rakımlı Zigana dağına insanların gelmesi ve hareketli bir gün yaşanmasının Gümüşhane ve Zigana dağının tanıtılması açısından büyük önem arz ettiğini belirterek “Gümüşhane'de kış sporları merkezi yapılması için çalışmalar devam ediyor. Birkaç yıl içerisinde tesislerimiz hizmete açılmış olur. Gümüşhanemizin kış sporları merkezi haline dönüşmesi sağlanır. Küresel ısınma nedeniyle dünyanın bir çok merkezinde iklimler değişiyor. Bizim bölgemizde de bu yıl olduğu gibi bazı değişiklikler oluyor ama genel olarak bölgemiz küresel ısınmadan fazla etkilenmiyor. Bu önemli doğal zenginliklerimizi halkımızın hizmetine sunmak için gerekli altyapı çalışmalarımız devam ediyor.” diye konuştu.

Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın ise, bu etkinlikler ilimizin doğal güzelliklerini ulusal ve uluslar arası alanda tanıtacaktır. Gümüşhane'deki Zigana, Süleymaniye, çakırgöl kayak merkezleri tüm insanlığın kullanımına açık olan kayak merkezleridir. Bunların altyapısını oluşturma çalışmalarımız hala devam ediyor. Gelecekte ilimizin turizm potansiyelini geliştirecek, ilimiz ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak olan turizm merkezlerimiz en kısa zamanda bitirilerek insanlarımızın hizmetine sunulacaktır.”dedi.

Yapılan konuşmaların ardından zirvede Kürtün Süme İlköğretim Güreş takımı kar üzerinde güreş yaptı. Daha sonra Vali Salihoğlu ve beraberindekiler buzul duvarına tırmanan dağcıları izleyerek, kar raft gösterilerine katıldılar.

Şenliklerde öğleden sonra zirve tırmanışı ve Sait Uçar konseri gerçekleştirilecek. Şenliğe Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum müdürleri, vatandaşlar ve çok sayıda sporcu katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel