Zağnos Vadisi'nin üstü açılıyor

Devlet Su İşleri Trabzon Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan kamulaştırma işlemleri Trabzon Belediyesi tarafından yürütülen proje kapsamında Zağnos Vadisi'nin üstünün tamamen açılacağı ve yağmur suları ile kanalizasyon sularının birbirinden ayrılac

Zağnos Vadisi'nin üstü açılıyor

Devlet Su İşleri Trabzon Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan kamulaştırma işlemleri Trabzon Belediyesi tarafından yürütülen proje kapsamında Zağnos Vadisi'nin üstünün tamamen açılacağı ve yağmur suları ile kanalizasyon sularının birbirinden ayrılacağı kaydedildi. 6 ay sürecek ve toplam 4 trilyon liraya mal olacak proje kapsamında 2 tane tersip bendi yapılacak.

Yapılan ihale sonucunda işi üstlenen yüklenici firmaya yer tesliminin yapılmasından sonra çalışmalara da start verildi.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Zağnos Vadisi gibi Tabakhane Vadisi'nin üzerinin açılacağını ifade ederek, “Zamanında bu derelerin üstünün kapanması hataydı. Şimdi bu hatadan geri dönülüyor ve vadilerin üzeri açılıyor. Bunu yaparken de görüntü kirliliğinin oluşmaması için uğraş veriyoruz. Yağmur sularının oluşturduğu dere görsel bir güzelliği ortaya çıkartırken, kanalizasyon sularının yağmur sularından ayrılması da sağlanacak. Zağnos Vadisi'nin üzerinin açılmasından sonra sıra Tabakhane Vadisi'nin üzerinin açılmasına gelecek. DSİ bu işlemi yürütürken bizlerde kamulaştırma işlemlerini halledeceğiz. Bu uygulama ile Zağnos Vadisi çok daha güzel bir hal alacak. Bu derelerinin çevresine yapılaşma yapılmasını ise asla izin verilmeyecek” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel