Yusuf Keskin Maçka için iddialı konuştu

Ak Parti Maçka Belediye Başkan aday adayı Yusuf Keskin ”AK Parti Türkiye de birlik siyasetinin adıdır, milletimize hizmetin adresidir, diyen AK Parti Belediye Başkan aday adayı Yusuf keskin“ AK Parti Cumhuriyetimizin, Demokrasimizin ve Laikliğin teminatıd

Yusuf Keskin Maçka için iddialı konuştu

Ak Parti Maçka Belediye Başkan aday adayı Yusuf Keskin ”AK Parti Türkiye de birlik siyasetinin adıdır, milletimize hizmetin adresidir, diyen AK Parti Belediye Başkan aday adayı Yusuf keskin“ AK Parti Cumhuriyetimizin, Demokrasimizin ve Laikliğin teminatıdır.

İlçemiz sınırları içerisinde hepimiz bir aileyiz. Halkımızdan alacağımız gücü tekrar halkımıza hizmet için kullanacağız. Aday olmam halinde, Güçlü, tutarlı, kaynakların akılcı kullanımı, mali disiplin, saygın yönetim anlayışımızla Teşkilat ve Milletvekillerimizle birlikte şirin Maçkamıza hizmet etmenin haklı gururunu hep birlikte yaşayacağız”dedi.

 
YUSUF KESKİN KİMDİR?
Maçka Esiroğlu Beldesi Kırankaş Mahallesindenim. İlköğrenimimi burada gördükten sonra, Maçka İmam Hatip Lisesi ortaöğrenimi ve lisesini bitirdim. İlahiyat ön lisans bölümün tamamladım. lise yıllarında Ankara’nın Nesil dergisinde köşe yazıları yazdım. Amatör spor kulüplerinde futbol oynadım. 
 
Bu zaman zarfında Trabzon’da gazetelerde çalıştım.  Ardından 2 yılı aşkın bir zaman Galyan vadisinde imam hatiplik yaptım. Daha sonra vatani görevimi tamamlayıp Trabzon Belediyesinde çalışmaya başladım. Diğer yandan televizyon programları ve Gazetecilik mesleğini de bir yandan faal olarak devam ettirdim. Ve halende devam ettiriyorum. Çeşitli sivil toplum örgütlerinde görev aldım. Barışgüçü, Esiroğluspor, Maçkaspor, Necmiatispor kulüplerinde yöneticilik yaptım. Hizmet İş Sendikası Eğitim komisyon başkanlığı Yeşilay, gibi sivil toplum örgütlerinde görev aldım. Halen Esiroğlu belediyesi meclis üyeliği görevini de yürütmekteyim. Burada belirtmediğim birçok sivil toplum örgütlerinde görevlerim devam ediyor.
 
MAÇKA’NIN HER SORUNUNDA SESİM GÜR ÇIKMIŞTIR
Bu güne kadar her ortam ve platformda maçka'nın sorunlarını dile getirip maçka'nın sesi olmaya çalıştım.“Edinmiş olduğum bilgi, birikim, tecrübe ve deneyimi Maçkamızın çok daha iyi noktalara gelmesi, sahip olduğu potansiyeli değerlendirerek, ekonomik, sosyal ve kültürel hayatının gelişmesi, fiziksel olarak kendi alanında örnek şehir olabilmesi adına kullanma istek ve çabasındayım. Bu amaçla halkımızla ve partimizin büyükleriyle yaptığımız istişareler sonucunda ve sizlerden aldığım güç, güven ve destekle aday adayı olmaya karar verdim. Sizlerle birlik ve beraberlik içinde herkesi, her kesimi kucaklayarak başarıya ulaşacağımıza inanıyorum. Çıktığımız bu yolda Allah yar ve yardımcımız olsun
 
 Neden Maçka Belediye Başkan adaylığı?
Keskin: Hizmete Talip Oldum. Gerek partimizden aday adaylığını açıklayan, gerekse diğer partilerden hizmete talip olan diğer aday arkadaşlarımıza bu demokratik yarışta başarılar diliyorum. Göreve talip olan her arkadaşımızın hedefinin kuşkusuz Maçka’ya hizmet olduğuna inanıyorum. Bu vesile ile Maçka ’ya hizmet etmiş ve şu an aramızda olmayan Belediye başkanlarımıza Allah’tan rahmet, hayatta olanlara Cenab-ı Allah’tan sağlık diliyorum. Amacımız, her şeyin güzeline layık olan siz hemşerilerime hizmetlerin en iyisini sunmaktır.
 
İyi bir yönetim elinde, iyi bir şehirleşme diri ve kendisiyle barışık hemşeri birlikteliği, insan kaynaklarımızın yerinde ve doğru değerlendirilmesi Maçka’mızı bugün bulunduğu noktadan çok daha ileriye taşıyacaktır. Belediye bir yerel yönetim organı olarak sadece modern ve çağdaş şehirleşmede değil, ilçemizin her yönüyle gelişmesinde en büyük etkene sahiptir. Maçka’mızın kültür, turizm, sanayi, tarım ve şehirleşme noktalarında önünün açılmasına şiddetle ihtiyacı vardır.Aday olmam halinde her yaptığımız projenin içine siz hemşerilerimizi katacağız. Projelerimiz, oluşturacağımız
 
Halk Meclisleri ile esnaf ve sanayicilerimizin içerisinde yer alacağı meclislerle, gençlik meclislerimizle, kamu kurum ve kuruluşlarımızın yöneticileriyle çalışacak meclislerimizin birebir görüşleri alınmak suretiyle hayata geçirilecektir. İdare merkezli değil, Halk merkezli belediyecilik örneği sergileyeceğiz. Güçlü, halkın katılımını esas alan bir yerel yönetim anlayışı, ülkemizde demokrasinin kurumsallaşmasına ve kalıcı olmasını sağlayacaktır. Belediyemizin ve ilçe halkımızın faydasına olacak yeni projeler üreteceğiz. Özellikle son yıllarda şehirlerin bile arasında rekabet önem kazanmıştır. Belediyeler şehrin ekonomi ve ticaretinin geliştirilmesinde etkin rol oynamak zorundadır. Tarihimize yön veren, sevgi-saygı ve hoşgörü sahibi insanların yaşadığı, ‘Eğitim de Ülkemizin Marka Kenti Maçkamızı ve  daha diğer alanlarda da marka şehri yapmak zorundayız” dedi.
 
Ak Parti'den birçok isim aday adayı var
Keskin. Tabiki birkaç arkadaşımız aday adayı oldu. Çalışmalarını doğal olarak yapıyor. Bu bir tercih meselesidir. Burada önemli olan aday adayı arkadaşların ortaya koyacakları duruştur. Aday adayları ile iyi bir ekip ruh oluşturulmalıdır. Fakat şunu belirteyim AK Parti aday adayı olan isimlerden ziyade her ne hikmetse yanlarında olan isimlerin sanki AK Partinin sahibi onlarmış gibi konuşmaları söz söylemeleri hoş olmamaktadır. Burada yönetim kademesinde olan isimler özellikle dikkat etmelidir. Bakın şunu acıksa söyleyeyim.
 
Biz Parti olarak gecen dönem Maçka’da hiçbir Belediyeyi almadık. Elimizde olan bir belde belediyesi de bağımsız bir aday tarafından kazanıldı. Burada biraz empati yapmak gerekiyor. Neden biz maçka’da 3 te sıfır yaptık. Bunun bir sorumlusu veya bir nedeni vardır. Bunu iyi okumak gerekiyor. Nerde yanlış yaptık diye. Bakın Maçka’da gecen dönem iki aday adayımız vardı. Esiroğlu Beldesinde 7 aday adayı, Atasu beldesinde de 3 aday adayı vardı. Aday adayı olan isimler aday açıklandıktan sonra her ne hikmetse küsüyorlar. Bir kısmı yöneticilerinin tavrından bir kısmı etraftaki etkilenmeden bir şekilde etkilenip çalışmıyor. Bunu geçtiğimiz seçimlerde gördük.
 
MAÇKA’DA AK PARTİ YEREL SEÇİMLERDE NEDEN BAŞARISIZ?
Yusuf keskin: Bunun birçok etkeni var. Maçka’da Ak Parti Genel seçimlerde hep başarılı olurken yerelde aynı başarıyı gösteremiyor. Buda gösteriyor ki genel seçimde AK Parti oylarını Sayın Başbakan alıyor. Yerelde ise vatandaş hem partiye hem de adaya oy veriyor. Maçka’da AK Parti teşkilatı kurulduğu günden bu güne kadar bence hep problemlerle geldi. Parti içerisinde birçok isim bir birine karşı hep cephe aldı. Bu böyle olunca başarısız olundu. Bakın ben AK parti kurulduğu günden bu güne kadar AK Parti içerisinde var olan bir kişiyim. Parti kurulurken en erken üye kaydı yaptıranlardan da biriyim. Maçka’da AK parti kuruldu ilce başkanımız Sayın Temel Erden Başkan atandı ve ardından seçildi. O ara seçildiğinde 2004 yerel seçimleri az bir zaman kalmıştı. Temel Erden başkan görevden alındı Hasan Seyyar başkan ilce başkanı oldu. Ak Parti maçka’da 2004 aday bulmakta bile zorlanmıştı. O gün maçka sokaklarında aday olan Osman Kara ile gezen 5 isimden biriyim.
 
Ardından hasan Seyyar, İlgenel meclisi üyesi Hayati Yavuz ile ilce başkanlığı secimi yaşandı. Hasan Seyyar başkan seçildi bir ayrışmada burada oldu. Ardından İlce Başkanı olan arkadaşımız Koray Kochan 2009 yerel seçimleri öncesinde bence yapıcı olması gerekirken kendisine karşı yarışanları sanki başka partinin delegesi veya adayları gibi gördü. Daha seçime gitmeden İki Belde Başkanı görevden aldı İl Genel Meclisi üyeleri ile inanılmaz derecede bir mücadele etti. Bakın şunu acıksa söyleyeyim belki bu bir aday için çok riskli bir kelime ve cümledir. Burada ak parti kendi içerisindeki bu mücadeleyi yapan yönetim bazındaki isimler eğer bunu muhalefette. Yapsa idi belki de daha iyi olurdu. Bu bir gerçek bunu söylemek gerekir.
 
İNŞALLAH MAÇKA’DA BU DÖNEM DE AK BELEDİYECİLİK OLACAK
Evet, bu dönem ak belediyecilik inşallah Maçka’da olacak. Seçimi bu dönem AK Parti almamış için bir neden yok. Yeter ki süreç iyi idare edilebilsin. Eğer süreç iyi idare edilebilirse ben rahatlıkla seçimi alacağımız inanıyorum. Benim bu dönem sonuna kadar inancım var. Eğer aday adayı arkadaşların samimiyeti de burada önemli. Şunu söyleyim eğer bir birini kimse hakir görmez ve herkes parti içerisinde kenetlenir bir önceki dönemlerde yapılan hatalar yapılmasın Maçka’da Ak Partinin önünde hiçbir siyasi hareket duramaz. Fakat tabiki bu bir ekip ruh işi. Şunu kalın yazıyla belirtmek isterim ki eğer gecen dönemlerden ders alınmaz ise sıkıntı yaşanır. Şu rehavete kapılmamak gerekir. 
 
Nasılsa bütün köyler oy kullanacak biz havada karada seçimi alırız. Dersek rehavete kapılır gerçekleri görmez ve gizlersek işte o zaman sıkıntı olur. Biz Esiroğlu beldesinde 2002,20011 arası yapılan genel seçimlerde yüzde doksan oy aldık aynısı Atasu beldesinde fakat iki yerel seçim de de çakıldık. Demek ki önümüzde bazı tecrübeler var. Burada kim aday olursa olsun bu ben olurum bir başka arkadaş olur hep kenetlenmeli ve hep birlikte hareket edilmeli.
 
Maçka için projelerimiz var
Keskin: Tabiki maçka için projelerim var. Ben maçka için 76 adımda yetmiş altı proje söyledim. Bu 76 projenin de hepsini hazırladım hatta görsellerini bile tamamladım. Şimdi bunları uzun uzun anlatmayı gerçekten çok doğru bulmuyorum. Ama belki 1 ay sonra projelerimi açıklayacağım. Daha zaman var. Ben zamanı hem iyi kullanmak ve iyi değerlendirme adına önümüzdeki aylarda projelerimi Maçka Halkıyla paylaşacağım. Fakat şunu özellikle belirteyim. Yapmayacağım sırf söz olsun diye birilerine siyaset adına etkileme adına hiçbir sözüm ve vaadim olmayacak. Tamamen maçkanın sorunları ve yapılması gerekenler ile ilgili 76 proje hazırladım. Ben maçkanın bütün köylerini kapanan beldelerini hep bir görüyorum. Benim için maçka’nın yukarısı aşağısı yok. Maçka’nın her metrekaresi benim için önemli ve değerli ben olaya öyle bakıyorum.
 
Siyasi atmosferi biraz açalım
Kahve kahve dolaşıp politik dedikodular yapılıyor. Herkes nasıl olmasını istiyorsa öyle olacakmış gibi konuşuyor. Böyle bir ortamda sürekli politika konuşuluyor olması, insanların siyasal bilinçlerini artırmıyor. Aksine siyasal körlüğe yol açıyor.
 
Bile bile yalan söylemek insanı rahatsız etmiyorsa o insanın iç dünyasında bir sorun var demektir. Herkes birbirlerinin yüzüne baka baka yalan konuşuyor ve bunu da siyaseti iyi bildiğini, muhatabını etkilemek için böyle konuştuğunu söylüyor.burada siyaseti yalan ve karşısındakini yenme adına kuralar unutmayın ki ömürleri siyasette çok olmaz.
 
Siyasete girme fikri sizde ne zaman oluştu?
Yusuf keskin : Durup dururken insan siyasete girmez. İnsanı siyasete iten nedenler var tabiî ki. Sanırım genetiktir. Babam siyasete çok meraklı. Farklı siyasi partilerde yönetimlerde oldu. Uzun yıllardan beride muhtarlık görevi yapıyor. Bende hem mesleğim icabı siyasete uzak biri değilim. Ak parti kurulurken bu partiye Trabzon’da 300 sıradaki üyelerden biriyim. Yıllarca evimizde hep siyaset konuşulduğu için çocukluğumdan beri siyasete yakın ve siyaset yapmayı  düşünmüşümdür.
 
Belediyecilik anlayışı nasıl olmalı?
Yusuf keskin: Bunun en güzel örneği: Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Biz sayın başbakanımızın belediyecilik anlayışından geliyoruz. Biz, AK Belediyeciliğin ne anlama geldiğini Türkiye’nin her yerinde ispatladık. Kişinin aynası iştir, lafa bakılmaz. Bu anlamda maçka’da her şey ortada. Farkımızı 2014 yılında göstereceğiz. Dereyi görmeden paçaları sıvamayın derler ya hani, bizim paçamız hazır dereyi görmeyi bekliyoruz.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel