Yeniçam tersanesi ilana çıkıyor

Trabzon'un istihdama yönelik en büyük projesi olarak gösterilen Yeniçam Tersanesi'nin yer tahsisleri 10 Ekim tarihinde ilana çıkacak. Biri 102 dönüm, diğerleri 116 dönüm ve 336 dönümlük üç ayrı tersane alanından. 102 dönümlük tersane alanının Sürmene'deki

Yeniçam tersanesi ilana çıkıyor
Trabzon'un istihdama yönelik en büyük projesi olarak gösterilen Yeniçam Tersanesi'nin yer tahsisleri 10 Ekim tarihinde ilana çıkacak. Biri 102 dönüm, diğerleri 116 dönüm ve 336 dönümlük üç ayrı tersane alanından. 102 dönümlük tersane alanının Sürmene'deki orta ölçekli gemi yapan işletmelerin oluşturduğu kooperatife bırakılacağı geriye kalan iki büyük tersane alanının ise ihaleyle devredileceği belirtildi.

10 Kasım tarihine kadar başvuruların yapılacağı Tersane yerlerine talipli olan firmalar tersane üzerinde yapacak oldukları düzenlemeler dışında kaç kişiyi istihdam edecekleri de bildirmek durumda olacaklar. Yapılan başvurular daha sonra Trabzon Valisi Nuri Okutan'ın başkanlığında Ulaştırma, Bayındırlık ve Defterdarlık'dan oluşan bir komisyon tarafından değerlendirildikten sonra Ulaştırma Bakanlığı'na son kararın verilmesi için gönderilecek.

Trabzon'un istihdama yönelik en büyük projesi olarak gösterilen Yeniçam tersanesi 10 Ekim tarihinde ilana çıkacak.
Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürlüğü 5084 sayılı kanun kapsamında Trabzon defterdarlığı'ndan tersane için ilana çıkılmasını istemişti. Trabzon Defterdarlığı da hazırlıklarını tamamlayarak imana çıkım tarihini belirledi.

Buna göre tersanenin yer tahsisi ile ilgili ilanın 10 Ekim tarihinde Sürmene Mal Müdürlüğü'nde ilan edileceği kaydedildi. Valiliği'ne göndererek askıya çıkılmasını istedi. Tersaneye talipli olan firmalar tersane üzerinde yapacak oldukları düzenlemeler dışında kaç kişiyi istihdam edecekleri de bildirmek durumda kalacaklar.

Tersane bünyesinde biri 102 dönüm, diğerleri 116 dönüm ve 336 dönümlük üç ayrı tersane olacağı belirtildi. 102 dönümlük tersane alanının Sürmene'de bulunan ve orta ölçekli gemi yapan işletmelerin oluşturduğu kooperatife bırakılacağı geriye kalan iki büyük tersane alanın ise ihaleyle devredileceği belirtildi. Sürmene mal Müdürlüğü'nde 10 Ekim tarihinde askıya çıkacak olan tahsis duyurusu için 10 Kasım tarihi mesai bitimine kadar başvuruların yapılabileceği belirtiliyor.

Yeniay Beldesi Kumru Mahallesi'ndeki 336 dönümlük tersane alanın 164 dönümlük kısmının devlet tarafından doldurulduğu geriye kalan 172 dönümlük alanın ise alıcı tarafından doldurulacağı, Çamburnu Beldesi'deki 116 dönümlük tersane alanının 80 dönümlük kısmının devlet tarafından doldurulduğu geriye kalan 36 dönümlük yerin ise alıcı tarafından doldurulacağı kaydedildi. 336 dönümlük tersane alanın rayiç bedelinin 17 milyon 751 bin 799 YTL, 116 dönümlük tersane alanın rayiç beledinin ise 6 milyon 118 bin 736 YTL olduğu kaydedildi.

Ücretsiz olarak işletmeciye tahsis edilecek olan tersane alanlarıyla ilgili talipli olan firmaların taşınmaz malların üzerinde yapacak oldukları yatırımda istihdam edilecek işçi sayısına, yatırım konusu işletmenin faaliyete geçtikten sonra 5 yıl süreyle uyulması şartıyla en az 10 kişilik istihdam öngörülen ve toplam tutarı, taşınmaz malların belirlenen rayiç değerlerinin 3 katından az olmamak üzere yatırım yapmayı taahhüt etmeleri şartı aranacak.

İhaleye katılacak oylan firmaların istihdam edecekleri kişi sayısı ve yapacak oldukları yatırımları hazırlanan form dilekçesini doldurmak suretiyle yatırımcıdan istenecek belgelerle birlikte kapalı zarf içerisinde 10 Kasım tarihine kadar Sürmene Mal Müdürlüğü'ne teslim edecekler.

Yatırımcıların projeleri, vaziyet planları ile yatırım bilgi formlarındaki bilgilere göre avam projenin uygunluğu ve uygulanabilirliği Trabzon Valisi Nuri Okutan'ın yada belirleyeceği bir vali yardımcısının başkanlığında Ulaştırma, Bayındırlık ve Defterdarlık'dan oluşan bir komisyon tarafından değerlendirildikten sonra Ulaştırma Bakanlığı son kararı verecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel