Yayla evini kamyona inşa etti

Rize’de, iklimin elverişsiz, işlerinin yoğun olması nedeniyle Erzurum’un İspir ilçesindeki yaylaya gidemeyen esnaf, kamyonun kasasında inşa ettiği evi yayladaki araziye yerleştirdi.Rize’de esnaflık yapan Ahmet Sandalcı, Erzurum’un İspir ilçesi sınırlarınd

Yayla evini kamyona inşa etti

Rize’de, iklimin elverişsiz, işlerinin yoğun olması nedeniyle Erzurum’un İspir ilçesindeki yaylaya gidemeyen esnaf, kamyonun kasasında inşa ettiği evi yayladaki araziye yerleştirdi.

Rize’de esnaflık yapan Ahmet Sandalcı, Erzurum’un İspir ilçesi sınırlarında yer alan yaylada ahşap ev yapmak istedi.  Yaylada iklim şartlarının elverişsiz olması ve işlerinin yoğunluğu nedeniyle yaylaya gidemeyen Sandalcı, fikrini paylaştığı arkadaşlarının da önerisiyle evi kamyonun kasasında inşa ettikten sonra yaylaya götürüp önceden belirlediği araziye kurmaya karar verdi.

Ulaşımda sorun yaşamamak için Rize-İspir kara yolunda incelemelerde bulunan, güzergahtaki köprülerin yüksekliğini ölçen Sandalcı, bu ölçülere göreevin boyutlarını belirledi.

Daha sonra evi üzerinde inşa edebileceği kamyon satın alan Sandalcı, kasa kapaklarını çıkardığı kamyonu İyidere ilçesi Hazer Mahallesi’ndeki bir marangoz  atölyesinin yakınına çekerek planını hazırladığı ahşap evi marangozların da yardımıyla inşa etmeye başladı.

Yaklaşık 15 gün süren çalışmanın ardından çatı katı, balkonu ve 4 odası bulunan, 50 metrekarelik kullanım alanına sahip ahşap evin yapımı tamamlandı.

Kamyonun kasasında inşa ettiği evi İspir’deki yaylaya götürerek önceden belirlediği arsaya yerleştiren Sandalcı, evin çevre düzenlemesini de yaptıktan sonra Rize’ye döndü.

Sandalcı, daha sonra, kamyonu, söktüğü kasa kapaklarını yeniden takarak sattı.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler