Yatırımcıya 20 milyon lira hibe verildi

 Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, 2006 yılında başlayan KKYDP programı kapsamında bugüne kadar Samsun’da 104 projenin tamamlandığını, toplam proje tutarı 42 milyon 32 bin 639 TL olan bu projeler için yatırımcılara 19 milyon 949 bin

Yatırımcıya 20 milyon lira hibe verildi

 Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, 2006 yılında başlayan KKYDP programı kapsamında bugüne kadar Samsun’da 104 projenin tamamlandığını, toplam proje tutarı 42 milyon 32 bin 639 TL olan bu projeler için yatırımcılara 19 milyon 949 bin 49 TL hibe tutarının ödendiğini söyledi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, 7. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) ekonomik yatırımlardan tamamlanan ve proje uygulamaları devam eden yatırımları proje sahasında ziyaret etti. Kadir Güven, yatırımcılarla; yatırım konularına göre piyasa şartları, uygulama ve çalışma yöntemleri, KKYDP programının kırsal kalkınmaya katkısı ve kırsal kalkınmanın ilimizdeki durumu hakkında bilgi alışverişinde bulundu.
KKYDP Ekonomik Yatırımlar Programı’nın bölgeye sağladığı faydaları birinci ağızdan projeyi uygulayan yatırımcılardan duymanın memnuniyet verici olduğunu söyleyen Güven yaptığı açıklamada; “Doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulması amacıyla yürütmekte olduğumuz KKYDP Programının İlimiz tarımına sağladığı ve sağlayacağı katkı azımsanmayacak derecede yüksektir” dedi.

Yine Sürdürülebilir kalkınmanın, öncelikle kırsal kalkınma ile mümkün olacağını belirten Güven açıklamasının devamında bugüne kadar yapılan projeler ve devam eden projeler hakkında bilgi verdi.

KKYDP ekonomik yatırımlar kapsamında uygulamada olan 7. etapta hibe sözleşmesi imzalanan 27 projeden 11 tanesinin tamamlandığını ve 5 milyon 708 bin 39 TL toplam proje tutarına karşılık 2 milyon 638 bin 336 TL hibe desteği ödemesi yapıldığını kaydeden Güven, 7 etaptaki 27 proje için toplam proje tutarının 15 milyon 838 bin 619 TL ve ödenecek toplam hibe tutarının ise 7 milyon 8 bin 533 TL olduğunu belirtti.

Güven, 2006 yılında başlayan KKYDP programı kapsamında bugüne kadar Samsun’da 104 projenin tamamlandığını, toplam proje tutarı 42 milyon 32 bin 639 TL olan bu projeler için yatırımcılara 19 milyon 949 bin 49 TL hibe tutarının ödendiğini açıkladı.

Güven açıklamasında 7. etap projelerinin 01 Aralık 2013 tarihine kadar tamamlanması gerektiğini, yatırımcıların mağdur olmamaları için bu tarihe kadar yatırımlarını tamamlamaları gerektiğini ifade ederek, 8. etap için ise bakanlığın tebliğ çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu ve yakında 8. etap için proje başvuru döneminin başlayacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel