...Ve Ulusoy konuştu

BİZİMLE OLMAYANLAR İSMİMİZİ TARTIŞAMAZLAR Trabzon Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, "İnsan evlenir görüşleri gelişir, askerliğini yapar düşüncesi değişir, yaşı geçer dünya görür değişir. Ben yaşımı da, işimi de biliyorum. Öğrenmenin yaşı yok.

...Ve Ulusoy konuştu

BİZİMLE OLMAYANLAR

İSMİMİZİ TARTIŞAMAZLAR


Trabzon Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, "İnsan evlenir görüşleri gelişir, askerliğini yapar düşüncesi değişir, yaşı geçer dünya görür değişir. Ben yaşımı da, işimi de biliyorum. Öğrenmenin yaşı yok. 200 ülke gezmişim. Binasını kurduğum, yıllardır hizmetinde bulunduğum bir kuruluşta çıkar birileri beni tartışmaya kalkarsa ben orada dur derim. Biz o binayı ve içindeki icraatları yaparken, 'Siz burayı yapamazsınız, sahile 8 katlı bina olmaz sizi son kata asarlar' demişlerdi. Büyük mücadeleler verdik. Bu şehirde 30 yıllık yönetici ismim var. 60 seneyi dolduran bir iş geçmişine sahibim. Sahil Yolu'nun, Serbest Bölge'nin yapımında direkt sorumluluk almışım. Odada o zaman bizimle olmayanlar, bugün çıkıp bizim ismimizi tartışamazlar. Bunu yapmaya kalkarlarsa ben burada susup beklemem" açıklamasını yaptı.

KERESTEYİ NEREDEN ALDIN

NASIL SATTIN HESABINI VERECEKSİN…
Kendi başına Trabzon'da binlerce insan ağırlayarak önce ülke, sonra bölge, ardından da şehir için ekonomik açılım uğraşları verdiğini belirten Ulusoy, şöyle devam etti: "İran büyük bir pazardır dedik. Ben oraya ticaret yapmıyorum. kendim için değil, işadamlarımız için istedim. İthalat uçarken İran gibi bir pazarın hala yarısını bile kullanamıyoruz. İran Büyükelçisi geldi, Trabzon'daki toplantısına Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı dışında kimse katılmadı, ilgilenmedi. Ben yine ilgilenirim. Bununla da övünmem. Kültürümden gelen birşey bu. Onun için yaptım. Yemek filan diyorsun, yüzlercesine yemek verdim. Yine veririm. Sen ne yaptın?.. Keresteyi aldın, keresteyi sattın... Nereden aldın, nasıl sattın; hesabını vereceksin. Oradaki toplantıyı bu kadar ayağa düşüren, hiçbir şeyle alakası olmayan bir adam beni kötülüyor da ittifak sahibi oluyorsa çok laf işitecek. Bunu ona soracağım. Keresteyi kimden aldın, nasıl yaptın, nasıl sattın; bunun hesabını verecek."

ULUSOY'DAN ERGENEKON BENZETMESİ
"Neden bana karşı ittifak yapılıyor?" diye soran Ali Osman Ulusoy, "Liderlikten vazgeçer misiniz, beklediğiniz desteği bulamazsanız aday olmaktan imtina etmez misiniz" şeklindeki sorumuza ise şu karşılığı verdi: "Herşey zamanında... Öyle birşey olursa seçimlerde ben burada olmam. Arkadaşlarımızla üç-beş gün kala toplanırız, kırmadan dökmeden prensip olarak neler yapmak lazım; bakarız. Karar veririz. Kutsal ittifakı mahkemeye verecek halim yok. Yıllardır orada Meclis Başkanlığı yapıyorum. Yanlışı olan varsa Haysiyet Divanı'na verilir; orada gereken yapılır. Ben basının her toplantının sonuna kadar olması taraftarıydım. Dışarı çıkarıyorlar. Hayır, orada gizli saklı bir şey yapmıyoruz. Zaten artık başladım; tutanakları çıkarıp basına yollayacağım. Konuşmuyordum; artık konuşacağım. Ergenekon gibi kimseye dün dosttun, bugün düşmansın demem. Ama beni sevmeyenler varsa, TTSO Meclisi'nden ayrılmasını da bilirim."

KİMİNLE KONUŞUYOR!
Görev aldığı birçok dernek ve kurumda davet yoluyla makamlara getirildiğini belirten Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, "Seçimle gelinen bir yerde ancak isteniyorsak varoluruz. Ama bu şehirde 60 yıllık bir iş geçmişimiz varsa, bunun hakkında kimseyi konuşturmayız. Bize minnet duyanların plaketleri artık dolaplara sığmıyor. Bir yere getirilirsin, ayrılırsın, normaldir. Kaçarsın; o da olabilir. Kaçırılırsan bu çok farklı birşeydir. Ulusoy'u devirmek için kutsal ittifak yapmışlar. Kutsal ittifak nedir? Sen kutsallığın ne olduğunu biliyor musun? Sana birşey mi diyen oldu, ortada yanlış birşey mi gördün, rekabet yapacaksan çıkar adam gibi yaparsın. Çıkıp kürsüden diyecek ki ben öyle yaptım, ben böyle yaptım. Ayıp diye birşey var. Hiç konuşmayacaktım ama artık konuşacağım. O bana 1979'lardaki işlerinden bahsederse, ben 1950'lerin Londra'sını anlatırım. İnsanları küçümsemiyorum. Ama herkes de nerede olduğunu, kiminle konuştuğunu bilecek" dedi.

BAŞBAKAN TUZU YİYECEK,

AMA SUYU İÇMEYECEKTİ

200 ülke gezmiş bir iş adamı olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki çıkışı ile ilgili değerlendirmede bulunan Ali Osman Ulusoy, Erdoğan'ın daha olgun davranıp zor olanı yapması gerektiğini, ancak bunu yapamadığını ifade etti. Ulusoy bu konuda şu yorumu yaptı: "Orada net bir tavır var. Aracılık yaparken işi bir yerlere sürüklerken oradaki adamlarla tam tersi bir görüntü verdi. Tabii ki oradaki hareket Başbakan'a ağır geldi. Ama ideal politikayı özetlerken biraz daha derin düşünürsek, adam demiş; 'Politikacı öyle bir adam olacak ki, bir gemi tuz yiyecek, bir bardak suya ihtiyacı olmayacak...' Başbakan orada işte bu zor olanı yapabilirdi. Tuzu yemeli, ama suyu içmemeliydi."

SADRİ ŞENER'E SAHİP ÇIKALIM
Trabzonspor'un bu sezon şampiyonluğa yakın bir profil sergilediğini belirten Ali Osman Ulusoy, "Kulübün kurucu başkanı olarak isterim ki camia Sadri Şener'in arkasında dursun. Sadri Şener bu işi bilen biridir. Ankara'da 2 gün kalamayan bir insanım, Trabzonspor'un kuruluşu için Milletvekillerini, Beden Terbiyesini, Tümgeneralleri harekete geçirip orada 14 gün kalarak birşeyleri ortaya koyduk. Trabzonspor bugün kimse tarafından tartışılamaz. Önemini de çıkıp kimse inkar edemez. Yanlış yönetimler geldi. Ama şimdi sahip çıkılması gereken deneyimli bir ekip var. Arkasında durmak lazım. Camia Trabzonspor konusunda birlik olmayı becerebilmeli" dedi.


KANAYAN YARA TRAFİK
Trabzon insanının hiçbir konuda birlik olamadığını belirten Ali Osman Ulusoy, "Onun için hiçbir konuda ilerleme kaydedemiyoruz. Liman ve Çimento ihaleleri bunun en belirgin örnekleridir. Bakın dışarıya; yüzlerce minibüs geçiyor. Yapılmamış yollarda ilerlemeyen bir trafik keşmekeşi. Birlik olunabilse, bu şehrin trafiği böyle mi olurdu?" diye sordu.


ZITLAŞMA NASIL DOĞDU?

TTSO'nun son meclis toplantısında Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, üyelerden Muhammet Sözen'le sert bir tartışma yaşadı.

Açılışta Ulusoy, 'Trabzon`ya taş taş üstüne koyan her kim olursa olsun saygı duyarak destekleyeceğini' belirtti.

Başkan, "Geçen toplantıdan yaşanan olaylar beni üzdü. Olmamasını isterdim ama maalesef yaşandı. 40 yıllık meclis hayatımda bu odaya asla politika girmemiştir" dedi.

Meclis Üyesi Muhammet Sözen, "Bugüne kadar ne yaptımsa odam ve Trabzon`uma bir şeyler katmak içindi. Bugüne kadar ne yaptıysam Başkan Ali Osman Ulusoy tarafından hakaretlere maruz kaldım. Gazetelerin köşelerine Ulusoy'un baskıları ile hakkında hakaret içeren yazılar yayınlandı. Bunların hiçbirini hak etmedim. Yapılan yemeklerden ikisine katıldım” şeklinde konuştu.

Sözen daha sonra, “Sayın Başkan onların da faturalarını söyleyin yemek parasını vereyim. Bizim ailede kimsenin hakkı kimsede kalmaz. Siz iyi bilirsiniz. Sonuç olarak bu odada demokrasi anlayışı yok. Başkan ne diyorsa o sesinizi çıkarmayacaksınız. Çıkarırsanız önünüzü keserler. Ben bu kadar hakarete rağmen Trabzon`a kattığınız herşey için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı…

Sözen`e Ulusoy, meclis seçimlerine yaklaşık üç ay kala "Sen neyi anlatmak istiyorsun. Ne dediğin belli değil, bu ifadelerine dikkat et. Bunlar senin başına iş açabilir. 1979`da Karadeniz Teknik Üniversitesi'ni bitirdiğini söylüyorsun. Sen yokken ben bu şehirde imparatordum. Düşün aklını başına al. Senin dedeni bu köye ben getirdim. Git keresteni sat" diye konuşarak çıkıştı.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler