Vali'den bomba telefonu

Trabzon Emiyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün yapmış olduğu operasyonun görüntülerinin Star TV'ye verilmesi, yerel medyanın eleştirilerine neden olmuştu.Görüntülerin Star TV'ye verilmesini sağlayan Trabzon Valisi Nuri Okutan, haber61'i aray

Vali'den bomba telefonu

Trabzon Emiyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün yapmış olduğu operasyonun görüntülerinin Star TV'ye verilmesi, yerel medyanın eleştirilerine neden olmuştu.

Görüntülerin Star TV'ye verilmesini sağlayan Trabzon Valisi Nuri Okutan, haber61'i arayarak Haber61'e konuyla ilgili bir takım açıklamalarda bulundu. Vali Okutan, yerel basınla iç içe çalıştıklarını ifade ederek bazı yanlış anlaşılmaların olduğunu söyledi. Star TV'nin ana haber Genel Yayın Yönetmeni Uğur Dündar'ın kendisini aradığı ve görüntülerin bu nedenle Star TV'ye verildiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade eden Trabzon Valisi Nuri Okutan, "Yerel basındaki arkadaşlar benden görüntü isteselerdi tabiki yardımcı olurduk. Star muhabiri özel bir çalışma yaptığını söyledi. Operasyonun yapıldığı yerlere köye kadar çıkmış. Uğur Dündar beni aramadı. Bizden görüntü isteyince yardımcı olduk. Ama şöyle bir şey de var tabi burada eksikliğimiz olduğunu kabul edebiliriz. Yerel basındaki arkadaşlarımıza da görüntüleri Star TV'ye verdiğimiz zaman ulaştırabilirdik. Her insan hata yapabilir. Ama nitekim diğer arkadaşlarda görüntüleri aldılar. Sizler bizim mesai arkadaşlarımızsınız" ifadelerini kullandı.  

Trabzon Valiliği Basın Bürosu tarafından geçilen yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi, "İddia edildiği gibi bir medya kuruluşuna ne kıyak geçilmiş ne de yerel medya atlatılmıştır. Bir basın kuruluşunun muhabiri Trabzon'a özel bazı haberler yapmak üzere geldiklerini, canlı yayın yapacaklarını bu olayı da Emniyet güçlerinin başarılarını öne çıkartacak bir şekilde vereceklerini beyanla operasyonla ilgili görüntüleri Sayın Vali'den talep etmeleri üzerine kendisine basına gösterdiğimiz genel tutum çerçevesinde yardımcı olunmuştur. Kesinlikle iddia edildiği gibi bir muhabirin dışında kimseyle görüşülmemişir

Sayın Vali'nin her platformda "Onlar benim mesai arkadaşımdır" dediği yerel medya mensuplarının böyle bir talep gelmiş olsa idi mutlaka yerine getirilecekti. Malum medya kuruluşuna görüntüleri verdikten sonra hemen akabinde diğer kuruluşlara görüntüyü verebilmiş olsaydık daha güzel bir çalışma olacağını kabullenmekle birlikte bunda herhangi bir art niyet olmadığı ortadadır" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel