Vali Öz'den Akçaabat Düzköy'e ziyaret

İlk olarak Sera Gölü'ne giden Vali Öz, Sera Gölü'nün Trabzon'a çok yakın olması nedeniyle avantajlı bir konumda olduğunu söyledi. Vali, "Sera Gölü'nün turizme kazandırılması için devam eden proje çalışmalarını hızlandıracağız" dedi.Daha sonra Düzköy ilçes

Vali Öz'den Akçaabat Düzköy'e ziyaret

İlk olarak Sera Gölü'ne giden Vali Öz, Sera Gölü'nün Trabzon'a çok yakın olması nedeniyle avantajlı bir konumda olduğunu söyledi. Vali, "Sera Gölü'nün turizme kazandırılması için devam eden proje çalışmalarını hızlandıracağız" dedi.

Daha sonra Düzköy ilçesine hareket eden Vali Öz, ilçeye bağlı Kayabaşı Yayla Tesisleri’ni gezdikten sonra, Haçkalı Hoca Türbesi’ne ziyarette bulundu. Burada bulunan şehitlik mevkiini de gezen Vali, çevre düzenlemesi yapılan bölgede yapılaşmaya meydan verilmeden, doğallığın korunmasını istedi. Düzköy ilçe ziyaretini İlçe Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı ile tamamlayan Vali Öz, Kaymakam Ufuk Özen Alibeyoğlu'ndan ve Belediye Başkanı Salih Bakal’dan brifing aldı.

Ziyarete ilişkin bir değerlendirmede bulunan Vali Öz, "Düzköy ilçemiz potansiyeli çok yüksek olan bir ilçemizdir. Yaylalarıyla ve turizm altyapısıyla güçlü bir ilçemiz. Ziyaretimizde ilçemizde yürütülen eğitim, sağlık, karayolları alanlarındaki yatırımları yerinde görme fırsatı bulduk. Devletimizin, kamu kurumlarımızın ve yerel yönetimlerimizin yapmış olduğu hizmetleri değerlendirdik. Bu ilçemizle ilgili çok önemli yatırımlarımız var. Bu yatırımları gerçekleştirmek için el birliği ile çalışıyoruz" dedi.

Düzköy ziyaretinin ardından Akçaabat'a giden Vali Öz, burada ilk olarak ilçe kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy ile görüşerek ilçe hakkında brifing aldı. İlçenin sorunlarının konuşulduğu toplantının ardından Belediye Başkanı Şefik Türkmen'i de ziyaret eden Vali Öz, "Akçaabat ilçesi de giderek Trabzon'la daha fazla ölçekte entegre olmuş bir ilçemizdir. Eğitimde, ticarette, diğer altyapı yatırımlarında karayolu ve sahil yolu ile beraber bu bağ daha da güçlenmiş durumdadır. Beldeleri ve altyapısıyla Trabzon'un ayrılmaz bir parçası olmuştur.

Artık büyükşehirle beraber de var olan beldelerimizin ilçe belediyesiyle entegre edilerek büyükşehir belediyesi çatısı altında birleşmesiyle imar, altyapı ve diğer alanlarda daha uyumlu birlikte bir çalışma bekliyor ve ümit ediyoruz” diye konuştu.
Ziyaretin ardından Belediye Başkanı Şefik Türkmen Vali Öz'e ilçesinde bulunan tarihi Orta Mahalleye ait bir tablo hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler