Vali eski genelgeleri kaldırdı

Kaldırılan genelgeler arasında resmi tören dışında nikah, cenaze ve iftar gibi programlarda protokol uygulanmaması da yer alıyordu.2006 yılında Kadıköy Kaymakamlığı görevinden Rize Valiliği'ne atanan Kasım Esen, 27 aylık görev süresi boyunca çeşitli konul

Vali eski genelgeleri kaldırdı

Kaldırılan genelgeler arasında resmi tören dışında nikah, cenaze ve iftar gibi programlarda protokol uygulanmaması da yer alıyordu.

2006 yılında Kadıköy Kaymakamlığı görevinden Rize Valiliği'ne atanan Kasım Esen, 27 aylık görev süresi boyunca çeşitli konularda 60 dolayında genelge yayımladı. Yayınlanan genelgeler arasında resmi törenler dışında protokol uygulanmaması, kahvelerde eğitim projesi, kuru sıkı silahlar genelgesi, eğlence ve meskun mahal yerlerde silah kullanılması, 18 yaş altı çocukların host ve hostes olarak çalıştırılması, okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması projesi, teleferik hatlarının modernizasyonu gibi genelgeler yer alıyordu.

Esen'in merkez valiliğine atanmasının ardından Rize Valiliğine getirilen İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zekeriya Şarbak, 7 Ocak 2009 tarihinde görevine başladı. Şarbak, önceki Vali döneminde uygulamaya konan 60 genelgeden 57'sini yürürlükten kaldırdı. Bu yöndeki genelge Valiliğin internet sitesinde yayınlandı.

Kaldırılan genelgeler arasında ilde resmi tören dışında nikah, cenaze, dini bayramlar ve iftar programlarda protokol uygulanmaması da yer alıyordu. 2008 yılının Eylül ayında başlayan uygulama ile Rize'de iftar programlarında protokol mensupları ayrı ayrı masalara oturmuştu. Genelgenin kaldırılmasıyla birlikte nikah, cenaze, ve iftar gibi programlarda yine protokol düzenine geçildiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler