Uzungöl doğallığını kaybetmiştir

Zeki Soylu, derneğin yönetim kurulu üyeleriyle Çaykara-Uzungöl kara yolunun Uzungöl geçiş bölümünde yapılan duvarla ilgili olarak Vali Nuri Okutan ile görüşmek üzere Valiliğe geldi. Soylu, Valilikten ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, Karadeniz T

Uzungöl doğallığını kaybetmiştir

Zeki Soylu, derneğin yönetim kurulu üyeleriyle Çaykara-Uzungöl kara yolunun Uzungöl geçiş bölümünde yapılan duvarla ilgili olarak Vali Nuri Okutan ile görüşmek üzere Valiliğe geldi.

Soylu, Valilikten ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde bir programa katıldığı için makamında bulunmayan Vali Okutan ile görüşemediklerini söyledi.

Yaklaşık 2 aydır Okutan'dan randevu istediklerini ancak cevap alamadıklarını iddia eden Zeki Soylu, ''utanç duvarı'' olarak adlandırdıkları Uzungöl'ün kenarına yapılan istinat duvarıyla ilgili olarak hazırladıkları dosyayı Vali Okutan'a sunmak üzere Valiliğe geldiklerini ancak Okutan ile yine görüşemediklerini belirtti.
Soylu, ''Uzungöl'de son zamanlarda yapılan tahribatı, yıkımı ve kıyımı devletin resmi makamlarına aylardır, yıllardır anlatamadık. Uzungöllüler olarak bizler bu doğa tahribatından, bu sahipsizlikten şikayetçiyiz'' dedi.

 Dedelerinden devraldıkları Uzungöl'ü gelecek nesillere aynı şekilde bırakmak istediklerini kaydeden Soylu, ''Ancak hizmet adıyla yapılan çalışma sebebiyle Uzungöl, doğallığını kaybetmiş yapay bir havuz haline geldi. Bundan rahatsızız. Bu rahatsızlığı resmi makamlara anlatabilmek için çare arıyoruz ancak muhatap bulamıyoruz. Derdimizi acaba kimlere anlatacağız'' diye konuştu.
Zeki Soylu, bu konudaki mücadelelerini sonuç elde edene kadar sürdürmekte kararlı olduklarını söyledi.

-VALİLİĞİN AÇIKLAMASI-

Trabzon Valiliği Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamada da Uzungöl turizm merkezi yoluyla ilgili olarak son günlerde yerel ve ulusal basında olumsuz değerlendirmeler yapıldığı belirtildi.
Özellikle Trabzon için büyük bir turizm potansiyeline ve olağanüstü güzelliklere sahip Uzungöl'de yapılan çalışmalarla ilgili olumsuzlukların yer aldığı haberlerin Valilik tarafından titizlikle takip edildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Olaya hiçbir zaman duyarsız kalınmamaktadır. Bu süreçte Vali Nuri Okutan'ın talimatlarıyla bahse konu yol proje inşaatında inceleme yapmak üzere teknik heyet oluşturulmuştur. Teknik heyet, yapılan çalışmalarla özel çevre koruma kurulu projesinin eksiksiz uygulanıp uygulanmadığını tespit ederek Valiliğimize rapor sunacaktır. Raporun sonucuna göre yanlış veya eksik bir durum söz konusu ise Valiliğimiz tarafından ilgili birimler uyarılacak ve yanlışların düzeltilmesi cihetine gidilecektir.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel