Ürettiği Balın Değerini Anladı

Trabzon'un Çaykara ilçesinin Sultanmurat Yaylası'nda 21 yıldan beri arıcılık yaparak elde ettiği ballar ile geçimini sağlayan arıcı Zeliha Gergin, ürettiği balların değerini Alman turisler sayesinde anladı.Geçtiğimiz yıl Sultanmurat Yaylası'na tatillerini

Ürettiği Balın Değerini Anladı

Trabzon'un Çaykara ilçesinin Sultanmurat Yaylası'nda 21 yıldan beri arıcılık yaparak elde ettiği ballar ile geçimini sağlayan arıcı Zeliha Gergin, ürettiği balların değerini Alman turisler sayesinde anladı.

Geçtiğimiz yıl Sultanmurat Yaylası'na tatillerini geçirmeye gelen 23 kişilik bir Alman turist kafilesine bal satan Zeliha Gergin, satın aldıkları balı ülkelerinde tahlil ettiren Alman turistler sayesinde ürettiği balın çok değerli olduğunu öğrendi.

Bu güne kadar ürettiği balın tahlilini yaptıramadığı belirten Gergin, "Bir tahlil yapmak için ilgili laboratuara 700 YTL para vermek gerekiyor. Bu da 8 -10 kovan arıdan elde edilen balın parasına denk geliyor. Bu yüzden balımızın ne denli değerli olduğunu bu güne kadar bilemedik.

Artık bundan sonra her yıl ürettiğim balı tahlil ederek ilgili kurumlara göndereceğim." dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel