Üretici yine de TMO kapısında!

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in, Giresun kalite tombul fındığa Eylül ayı için kilogram başına 4 YTL, Ekim-Kasım döneminde kilogram başına 4,5 YTL, Aralık ayı ve sonrası için kilogram başına 5 YTL müdahale alım fiyatı uygulanacağını açıklama

Üretici yine de TMO kapısında!

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in, Giresun kalite tombul fındığa Eylül ayı için kilogram başına 4 YTL, Ekim-Kasım döneminde kilogram başına 4,5 YTL, Aralık ayı ve sonrası için kilogram başına 5 YTL müdahale alım fiyatı uygulanacağını açıklamasının ardından üreticiler, fındıklarını alım merkezlerine indirmeye başladı.


Trabzon'un Arsin ilçesindeki TMO Fındık Alım Merkezinde dün başlanan alımlar sürerken, üreticiler de yoğunluk oluşturuyor.
Okul sezonunun başlayacak olması, büyük kentlerde yaşayanların dönmek istemesi nedeniyle bir çok üreticinin daha iyi fiyat için beklemeden fındığını satmak istediği bu nedenle yoğunluk oluştuğu belirtildi.


TMO alım merkezine fındığını getiren Hasan Atlas, fındık fiyatının 4 YTL açıklandığını fakat tüccarın 2 YTL'ye fındık aldığını ifade ederek, ''Bundan 3 yıl önce 2 ton fındıktan 10 milyar liraya yakın para kazanıyordum. Şimdi ise yarısını kazanacağım'' dedi.
İsmail Hakkı Usta ise fındığın bu yıl bol olduğunu, verilen fiyatın ise normal olduğunu vurguladı.


Musa Çelik adlı üretici ise fındık fiyatından memnun olmadığını kaydetti.
TMO yetkilileri, 28 alım merkezin bağlı 54 noktada de 50 ekip tarafından fındık alımları sürdürülürken, bu sayının önümüzdeki günlerde artacağını belirttiler.


Öte yandan TMO alım merkezlerinde rutubet oranı yüzde 6'nın üzerinde, sağlam iç oranı yüzde 40'ın altında, çürük oranı yüzde 3'ün üzerinde, buruşuk oranı yüzde 10'un üzerinde, kırık oranı yüzde 5'in üzerinde ve diğer gruplardan karışma oranı yüzde 5'in üzerinde olan fındıklar üreticilerden alınmıyor.


Levant kalite kabuklu tombul fındığa eylül ayı için kilogram başına 3,90 YTL, kabuklu sivri fındık ve diğer kabuklu fındıklar için de kilogram başına 3,70 YTL müdahale alım fiyatı uygulanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel