Üniversitemiz Tarikata Kapalı

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Osman Metin Öztürk, "Giresun Üniversitesi, Atatürk'ün açtığı ve aydınlattığı yolda yürüyecektir" dedi.Prof. Dr. Öztürk, Rektörlük binasında düzenlediği basın toplantısında, üniversitenin ihtiyacı olan akademik persone

Üniversitemiz Tarikata Kapalı

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Osman Metin Öztürk, "Giresun Üniversitesi, Atatürk'ün açtığı ve aydınlattığı yolda yürüyecektir" dedi.

Prof. Dr. Öztürk, Rektörlük binasında düzenlediği basın toplantısında, üniversitenin ihtiyacı olan akademik personelin alımı için ilan yayınladıklarını, ancak bu konuda çeşitli eleştiriler aldıklarını belirtti.

Üniversitelerin birbirlerine karşılıklı akademik ve idari personel alıp verdiklerini ve Giresun Üniversitesi'nin de bu tür çalışmalar içinde olduğunu ifade eden Prof. Dr. Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Üniversite olarak kendi tüzel kişiliğimizi kazandıktan sonra diğer üniversiteler personelini çekme yoluna gitti. Ancak uzun süredir Giresun'da görev yapan bazı arkadaşlarımız burada kalmayı tercih etti.

Bu kapsamda akademik kadro alımı konusunda belirlenen şartları bu arkadaşlarımızın şartlarına uygun hale getirdik." Üniversitenin yayınladığı akademik kadro ilanında kimsenin kötü niyet aramaması gerektiğini belirten Prof. Dr. Öztürk, şunları söyledi:

"Bilindiği gibi meslek yüksek okullarında bölümlerin kapanmaması ve öğrenci alabilmesi için 3 öğretim görevlisi, fakültelerde ise 3 öğretim üyesi olması zorunluluğu vardır. Bu nedenle bizler sadece buradaki mevcut personeli üniversitemizde kalıcı olarak kazanmak için koşulları belirledik. Bazı kadrolara da bazılarının müracaat etmelerini önlemek için özel hüküm koyduk. Mesela emekli almama koşulumuz bulunmaktadır. Bu ilanı verdiğimizde, emekli olduğunu bildiğim ve müracaat edeceğini beklediğim bazı kişiler var. Onları da benim de çizgim olan Atatürkçülük çizgisi bağlamında kabul etmem mümkün değildir. Giresun Üniversitesi'nin kapılarının tarikat ve cemaatlere kapalı olduğu bilinmelidir." İlanlarda kimsenin bir şey aramaması gerektiğini ifade eden Prof. Dr.

Öztürk, "Bizim bütün söylediklerimiz üniversitemizin ve ülkemizin iyiliği bağlamındadır. Giresun Üniversitesi, kimsenin şahsi menfaatine ve herhangi bir siyasi kurumun siyasal menfaatlerine hizmet etmez, etmeyecektir. Giresun Üniversitesi, Atatürk'ün açtığı ve aydınlattığı yolda yürüyecektir" diye konuştu.

-YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI-

Giresun Üniversitesinin 24 Eylül'de yeni eğitim öğretim yılına başlayacağını ve üniversiteyi tercih edenlerin yüzde 80'inin kayıtlarını yaptırdığını belirten Prof. Dr. Öztürk Öztürk, şöyle devam etti:

"Giresun Üniversitesi olarak kayıt sürecinin sorunsuz geçmesi için rektörlük olarak her türlü tedbirleri aldık. Bu konuda herhangi bir olumsuzluk olmamasından mutluyuz. Üniversitemizi tercih eden 2 bin 820 kişiden 2 bin 265 kişi kayıtlarını yaptırdı. Üniversitemiz bizden önce kurulmasına rağmen, diğer bir çok üniversitenin kayıtta yapamadığı mükemmel bir organizasyonu gerçekleştirdi.

" Prof. Dr. Öztürk, "Eğitim Fakültesi ile Sağlık Meslek Yüksekokulu'nda yüzde 100, Fen Edebiyat Fakültesi'nde yüzde 96, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde de yüzde 95 kayıt oranına ulaştık. Üniversitemize bağlı meslek yüksek okullarında da kayıt oranları yüzde 73 ile 76 arasında gerçekleşti" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel