UFK bedelleri istedi

UFK Yönetim Kurulunda üretici temsilcisi olarak yer alan ve başkan yardımcılığı görevini yürüten Onur Şahin tarafından, 2004 yılında yaşanan don afetinden zarar gören fındık üreticilerine ilişkin bir rapor hazırlandı. UFK Başkanı Sebahattin Arslantürk imz

UFK bedelleri istedi

UFK Yönetim Kurulunda üretici temsilcisi olarak yer alan ve başkan yardımcılığı görevini yürüten Onur Şahin tarafından, 2004 yılında yaşanan don afetinden zarar gören fındık üreticilerine ilişkin bir rapor hazırlandı.
UFK Başkanı Sebahattin Arslantürk imzasıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra ilgili bakanlar ve fındık üreten illerin milletvekillerine gönderilen raporda, şu görüşlere yer verildi:

''2004 yılında Doğu Karadeniz'de yaşanan don afeti ile fındık ürününde yaşanan yüzde 90'lara varan ürün kaybı sonucunda, 20.06.1977 tarih ve 2090 sayılı Tabii Afetlerden Zarar Gören Çiftçilere Yapılacak Yardımlar Hakkında Kanun kapsamında, İl Hasar Tespit Komisyonlarının tespitleri neticesinde dört ilimizde yaklaşık 135 bin fındık üreticisine nakdi yardım yapılması karara bağlanmış ve devletimiz tarafından bu kararlar onanarak üreticilerimize ödenmesi gereken tabii afet yardımının yüzde 30'luk kısmı, Mayıs 2005 ve Temmuz 2007 tarihlerinde, yüzde 15'lik dilimler halinde ödenmiştir.''

Raporda, 2008 yılı içerisinde don afetine istinaden üreticilere ödeme yapılmadığı ifade edilerek, Ordu, Giresun, Samsun ve Trabzon olmak üzere dört ilde 135 bine yakın üreticinin 204 milyon YTL don hasar bedeli alacağı bulunduğu belirtildi.
Raporda, söz konusu ödemenin yapılabilmesi için 2009 bütçesinde afet tertibine gerekli ödeneğin aktarılması için gereğinin yapılması istendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel